Pride

Chatrine Pålsson började med att prata om alla människors lika värde, innan hon sågade homosexuella som föräldrar. Aktivitetstältet var packat med folk som omväxlande skrattade högt, förtvivlat skakade på huvudet och applåder stort åt flera inlägg från både publiken och Hanne Kjöller.
DN:s ledarskribent passade förresten på att göra reklam för sin artikel i tidskriften Liberal debatt med rubriken ”Ska kristdemokrater få adoptera barn?”
Men trots det kompakta publikmotståndet gjorde Chatrine Pålsson ett hedervärt försök att försvara sina åsikter och man får beundra henne för att hon gav sig in i lejonets kula.
Men hon hade inga svar att ge när diskussionen om vilka signaler hennes motstånd mot homosexuella som föräldrar, ger till alla de mångtusende barn som redan idag lever i homosexuella familjer.
I en annan diskussion om skapelseordningen blev hon också mållös. Om det är skapelseordningen som avgör att en man och en kvinna får adoptera, men inte homosexuella, är det ju samma skapelseordning som gör att ett vitt par inte kan få ett svart barn.
”Är du Chatrine Pålsson beredd att verka för ett förbud för vita att adoptera svarta barn, eftersom det inte är naturligt” var frågan som inte fick något svar.
För övrigt tog Chatrine Pålsson klart ställning mot ensamförälderadoption och hon talade också om att hon inte såg hur hon skulle kunna ändra uppfattning om homosexuella och adoption, hur mycket ny forskning som än kommer.(!)

Publicerad: 2001-08-02 18:08:04