Pontus Cederholm, alias Bettan, har avlidit efter en tids sjukdom endast 31 år gammal.
Pontus var en av Malmös mest kända och omtyckta DragQueens och drev bland annat sajten Bettan.nu, där han tipsade om nöjeslivet i stan sett ur sitt alter egos synvinkel.
Sajten Bettan.nu finns fortfarande kvar som ett minne över Pontus.

Även RFSL har drabbats av en stor förlust, med Ammi Helmadotters hastiga bortgång. Ammi avled i magcancer den 21 oktober endast 41 år gammal. Hon sörjs närmast av sin fru Kristin, deras barn Joel och Alexander och barnens pappor Thomas och Sven.
Läs Homoplanetens minnestext

I juli i år avled den i USA verksamma fotografen Victor Arimondi i sviterna av aids. Arimondi föddes i Italien och var under en period i slutet av 60-talet och under 70-talet boende i Sverige. Här utbildade han sig och tog en mängd bilder av svenska kändisar liksom konstnärliga bilder på män. Han publicerades flitigt i tidningen Revolt och senare även i tidningen Reporter och QX. I april 2000 publicerades hans bilder i den australiska gayfoto-tidningen Blue. Han ställde även ut bilder på Life Foundations galleri på Kammakargatan i Stockholm, och var i USA med sitt konstnärliga arbete djupt engagerad i kampen mot hiv och aids.
På QX.se skrev han en krönika med boktips förra sommaren.

Publicerad: 2001-10-29 15:36:03