Nick Jensen som är aktiv i den kristna lobbygruppen ACL och hustrun Sarah kan ha lovat för mycket. För två år sedan skapade de stora rubriker med sitt beslut, de ville inte vara gifta med varandra om samkönade par också var det.

– För tio år sedan ingick vi en överenskommelse med staten om vad äktenskap var. Då var det en grundläggande ordning och en del av Guds intima berättelse om människans historia. Man och kvinna för barnens skull, sa Nick till Daily Mail Australia.

– Om staten ändrar sin definition och villkor för det kontraktet så kan vi inte längre vara en del av det.

Snart dags att ta av ringarna

Nu när Australia har sagt ja och lagförslaget om könsneutrala äktenskap väntas flyga genom riksdagen så börjar paret få det hett om öronen. Enligt australiensisk lag kan en skilsmässa endast gå igenom om paret har levt separerade i 12 månader.

Men för att se till att paret verkligen håller sitt löfte och skiljer sig erbjuder nu advokaten Michael Tiyce att hjälpa dem pro bono.

– Jag och min firma gör en hel del pro bono arbete för familjer inom hbtq-communityt. Min tanke var att erbjuda min hjälp till Nick och Sarah är ett utmärkt sätt att sträcka ut en hand, från ett community till ett annat. Ni kommer att behöva min hjälp. Men kom ihåg att Jesus hatade skilsmässa, säger Tiyce till News Australia.