Homokamp

Nu är kvinnorna på frammarsch i HL (Homo-, bi- och transliberaler). Vid föreningens årsmöte den 23 februari valdes en styrelse med nästan jämn könsfördelning, 4 kvinnor mot 5 män.
– De senaste åren har HL haft två frågor allra överst på sin dagordning, säger HL:s ordförande Martin Andreasson i ett pressmeddelande. Det främsta politiska målet är att få igenom en lagstiftning om homoadoptioner, medan en viktig intern strävan är att göra HL till en attraktiv förening för både kvinnor och män. Båda dessa mål verkar nu ligga inom räckhåll, vilket är en stor framgång.

Efter årsmötet vidtog på kvällen den traditionella årsmötesfesten, som i år fick besök av folkpartiets partiordförande Lars Leijonborg. Förutom att mingla med gästerna höll Leijonborg också ett tal där han lyfte fram folkpartiets arbete för homo-, bi- och transfrågorna och HL:s betydelse för den liberala rörelsen.

Styrelsen för HL under 2002 består av Martin Andreasson (ordförande), Anne-Lie Elfvén, Helen Jakobsson, Bo Johansson (kassör), Rasmus Jonlund, Lisbeth Kågö, Claes Nyström (sekreterare), Elisabet Qvarford och John
Thornander
.

http://www.folkpartiet.se/hl

Publicerad: 2002-04-08 19:48:31