1. Magdalena Forsberg,
skidskyttedrottning.
“Hon är målinriktad och verkar ha ett passionerat förhållande till sin sport. Magdalena Forsberg utstrålar ödmjukhet, självdistans och har den där vinnande glimten i ögat. På partyt i Salt Lake City såg vi att hon var urläckert sexig i vit skjorta och när hon svettas i spåret med Poirée – då vill vi gärna vara med.”

Expressenkrönikören Linna Johansson har kallat Magdalena Forsberg “en feministisk dröm”. Vi kan inte annat än hålla med. Hennes enorma envishet och förmåga att sätta fokus på rätt ställe gör att hon nästan alltid har vunnit sina tävlingar. Vi har stått bredvid, i stum beundran över hennes coola stil och avslappnade attityd. Nu är det dags att hylla vår hjältinna.
Grattis Magda, du har hamnat på första plats på QX lista över Sveriges sexigaste tjejer, utvald av en enig jury bestående av lesbiska tjejer!
– Tack! Det känns jätteroligt! Jag är väldigt glad! (Stort skratt!)
Kommer det som en chock för dig att du är så populär hos Sveriges lesbiska?
– Ja, det gör det verkligen. Visst har jag fått många brev från tjejer, men inga där jag anat att det var nåt sånt här på gång.
Du får förstås massor av post?
– Jo, det blir en del. Idag kom det ett brev adresserat till “Magdalena Forsberg, Stockholm”. Men det kom fram…
I motiveringen står det bland annat att: ”Hon är målinriktad och verkar ha ett passionerat förhållande till sin sport. Magda utstrålar ödmjukhet, självdistans och har den där vinnande glimten i ögat.”
– Det där lät bra. Det är en beskrivning jag känner igen mig i.
Vi tycker att du är sexig men vem tycker du själv är den sexigaste idrottsmannen och kvinnan?
(Magda funderar lääänge…)
– Jag har ingen aning. Jag är värdelös på att svara på sådana frågor. Så fort nån journalist vill veta min favoritmaträtt så står det still. Jag kan bara komma på spagetti, liksom.
Du får väl svara din man då…?
– Ja, det får bli han.
Nu kommer en sån där svår fråga till: Vad tycker du själv är sexigt?
– Det är när människor har utstrålning och sänder nån slags signaler. Det kan ju vara ett utseende man fastnar för också, men ofta behövs det något mer än fysisk skönhet.
Du är ju van vid att vara listplacerad, fast i helt andra sammanhang. Har du hamnat på nån snygglista tidigare?
– Jag var med på Cafés lista över sexiga idrottskvinnor. Jag kom varken först eller sist.
Varför tror du att du är så förbaskat populär i Sverige; hur kommer det sig att det råder Magda-feber överallt?
– Det handlar nog mycket om att jag fått många tillfällen att synas i media. Många tv-sända tävlingar innebär ju att det man gör får en väldig genomslagskraft. Och att det har gått bra för det mesta. Jag tror folk tycker att de känner mig eftersom jag är öppen och har lätt att för prata.
Man kan ju säga upp sig från jobbet – men kan man verkligen sluta vara skidskytt? Kommer du smyga ut i spåret i fortsättningen också?
(skrattar) – Nu åkte jag min sista tävling för en månad sen men jag tror varken att jag eller kroppen har förstått att det är slut nu. I april brukar det vara lugnt, det är då jag haft min vilomånad, men i maj har jag alltid börjat träna igen. Så vi får väl se vad som händer.

Du har inga planer på att börja åka bob?
– Haha! Nej, ingen bob. Däremot skulle jag vilja lära mig spela tennis. Och så önskar jag att jag ville börja med golf. Alla verkar gilla det. Men inte jag.
Förutom den här segern – vilken är den du minns bäst?
– Jag minns många… De första segrarna är förstås väldigt speciella. Som första gången jag vann ett vm-guld. Det var stort! Sen tänker jag på de två sista; att få vinna på hemmaplan och så den 23 mars i Holmenkollen. Det var jättemycket folk och strålande sol. En perfekt dag.
Blir din man svartsjuk nu när du är etta på vår lista?
– Nej, det jag tror inte! Han är inte den svartsjuka typen.
Vad har du för framtidplaner? Jag har hört rykten om att du ska jobba som skatteplanerare..?
– Hmm… Jo, jag har en tjänst som skattekonsult och tanken är väl att jag ska börja jobba igen. Men jag vet inte när.
Och sen avslutar Magda med ett flin:
– Skattekonsult, det är väl sexigt!





HELA LISTAN

2 (ny) Joanna Rubin Dranger, illustratör
Joanna har tecknat och skrivit böckerna om Fröken Livrädd och Fröken Märkvärdig. Vi har slukat varje bok. Och nu kan man hitta hennes tecknarkonst på postens nya frimärken. Joannas intensiva blick och ögon som man formligen drunknar i gör att vi kommer att skicka extra många brev i år. Mesta sexfaktor: Fröken Supersnygg!

3 (ny) Kajsa Bergqvist, höjdhoppare
När Kajsa tävlar står tiden stilla. Vi följer varje millimeterrörelse när hon glider över ribban och gör en kollektiv utandning när hon landar på andra sidan. Ny kort frisyr och snygga armmuskler får oss att tråna. Nu bor hon i Monaco och vi överväger starkt att emigrera.
Mesta sexfaktor: Ett leende från Kajsa förlänger livet.

4 (ny) Frida Snell, rocktjej
Det är nåt speciellt med rocktjejer från Norrland. Om de dessutom låter som en bladning av Beth Orton och Sheryl Crow – ja då faller vi pladask. Trots sin ungdom låter Frida som om hon levt i hundra år när hon sjunger om olycklig kärlek och ensamma nätter. Vi tröstar henne så gärna. Mesta sexfaktor: Melankoli som förför.

5 (ny) Lovisa Burfitt, designer
Det är lite rockstjärna över Lovisa Burfitt. Bara namnet låter som det skulle platsa på vilken musikfestival som helst. Nu är det istället design som är hennes gebit. Men det kan rocka det också – och det gör det om Lovisas kreationer. Vi ställer gärna upp som provdockor om det behövs. Mesta sexfaktor: Kläderna gör kvinnan!

6 (ny) Suzanne Reuter, skådespelerska
När tv-serien Cleo började visas på tv var våra förväntningar högt uppskruvade. Suzanne Reuter gjorde oss inte det minsta besvikna utan snarare kollriga av lycka. Ingen kan spela en bitch med så mycket hjärta som hon. Hon är en järnlady med pondus som lämnar oss stumma av beundran för hennes talang. Mesta sexfaktor: Respekt!

7 (17)Lena Endre, skådespelerska
När Lena intar scenen sker något magiskt. Hennes utstrålning får oss att tänka på älvor och skogsväsen och dimmiga sommarmorgnar då vi vill springa hand i hand på ängar som aldrig tar slut. Hon beskrivs ofta som skör – det tror vi inte ett dugg på. Den blicken kan få vem som helst på fall. Mesta sexfaktor: Bitterljuv.

8 (ny) Mia Engberg, filmare och basist
Kombinationen internatskole-outfit, filmkamera och en rejäl bas är fenomenal. Mia gör film om flator som har sex och fick oss att rodna lite klädsamt när vi såg filmen om Selma och Sofie. Hennes musikaliska ådra får utlopp i bandet Vagina Grande och gör att vi missar inte en spelning! Mesta sexfaktor: Sveriges sexigaste basist!

9 (ny) Blossom Tainton, schlagervinnare
Blossoms muskler kan få vem som helst att gråta av avundsjuka. Vi som tränat aerobics för denna superkvinna vet. Nu vinner hon schlager-sm i årets snyggaste urringning och helt plötsligt kan vi inte bärga oss tills det är dags för EM! Heja Afro-dite! Blossom utstrålar tonvis med energi, glädje och kärlek! Mesta sexfaktor: Attityd!

10 (ny) Petra Nielsen, musikalartist
Hon förförde oss som Roxy Hart i musikalen Chicago, blev stjärna i London och nu är det snart dags för nästa utmaning. I höst spelar hon Garbos flamma Merceds de Acosta i Oscarteaterns uppsättning av Garbo – the Musical. Mot tjusiga Gunilla Backman i rollen som Garbo. Snacka om drömroll. Mesta sexfaktor: Vi väntar gärna på dig i logen.

11 (ny) Hanna Ljungberg, fotbollsspelare
Med ett rejält sug i blicken dribblar hon bort oss totalt. Förra året blev det SM-guld och EM-silver. Nyss drog Allsvenskan igång och Hanna inledde säsongen genom att sparka in segermålet mot Djurgården.Umeå IK blir förstås det självklara laget att hålla på. Med Hanna i laget lär det bli publikrekord. Mesta sexfaktor: Northern Star!

12 (ny) Birgitta Stenberg, författare
Listans äldsta dam är tjusig och cool på samma gång. Ingen skulle någonsin komma på tanken att kalla henne ‘tant’. Som en nutida Selma Lagerlöf har hon förfört oss med sina lustfyllda berättelser från Stockholm, Paris och andra platser i Europa. Vi såg programmet Röda Rummet enbart för din skull! Mesta sexfaktor: Kärlek i Europa!

13 (ny) Cream, artist
Vi spelar fortfarande Addis Black Widows fantastiska album från förra året. Pridespelningen är ett mycket trevligt sommarminne och Creams scennärvaro var total. Hon verkar lagom galen och orädd och kan säkert hitta på vilka äventyr som helst. Vi följer mer än gärna med när Cream bestämmer. Mesta sexfaktor: Not innocent at all!

14 (8) Lisa Miskovsky, rocktjej
Lisa är för evigt en flatfavorit sedan spelningen på Lesbian Heaven förra året. Att stagediva är bara för coolt. Hennes platta håller ännu och hon säger alltid en massa smarta saker. Vi vet att hon har fler kvaliteter. Både surfing, skateboard och snowboard grejar denna tjej utan problem. Mesta sexfaktor: Norrländska präriens gudinna.

15 (ny) Erika Holst, lagkapten Tre Kronor
I ett hockeylag fyllt av snyggingar är ändå Erika extra cool. Att kunna titulera sig lagkapten är något som imponerar på juryn – framförallt när man har ett OS-brons i bagaget. Tänk att få chansen att gå omkring i Erikas lagtröja. Vi lovar att se varje match du spelar. Mesta sexfaktor: Vi kan knyta din skridskor om du vill!

16 (ny) Kim Kärnfalk, sångerska i Friends
Att göra schlager sexigt trodde vi var omöjligt innan Kim kom in i våra liv. Nu vet vi bättre. Kim är den klarast lysande stjärnan i Friends och vi spår henne ljus framtid. För ett tag såg vi henne bakom baren på Häcktet och vi märkte att vi inte var ensamma om att kasta lystna blickar. Mesta sexfaktor: Lyssna till ditt hjärta!

17 (ny) Kayo, schlagervinnare
Har varit konferencier på Gaygalan i hög hatt. Utsöndrar glamour och disco ur varje por och lever upp till Afro-dite namnet Sexy Glamour Queen. Har gjort det mesta inom nöjesindustrin och nu hoppas vi att hon tillsammans med Blossom och Gladys ser till att ge Sverige segern i Eurovision Song Contest. Mesta sexfaktor: Never let it go!

18 (ny) Marit Bergman, artist
Marit har länge varit en favorit; redaktörjobb på Darling, sångerska i Candysuck. Men nu har hon gått sin egen väg och vi njuter varje gång vi hör solodebuten Waste More Time. Den 29 april kommer plattan. En riktig rockrebell som ger ut sig själv på egna bolaget Sugartoy Recordings. Mesta sexfaktor: Kan vi få bli dina groupies, Marit?!

19 (ny) Fanny Ambjörnsson, forskare
Fanny forskar om varför tjejer blir straighta. De undrar vi också när vi ser henne. Vi beundrar hennes arbete med att ifrågasätta dagens heterosexistiska forskning om unga tjejer och hon är författare till två böcker: Ett hjärta i Jeans och Uppror pågår. Läs – säger vi! En kämpe med glöd! Mesta sexfaktor: Engagemang är sexigt.

20 (19) Annika Lantz, programledare
Annika är en av tre som håller sig kvar från förra årets lista, och som bara tappar en placering. TV-tittandet har blivit betydligt roligare sen hon tog klivet in i rutan och fredagskvällarna är vikta åt Annika. Vi nynnar på Gyllene Tiders fina Flickorna på TV2 och tänker på hennes leende. Mesta sexfaktor: För dina gröna ögons skull.

QX flatjury bestod av: Nenne Nestius, Ann-linn Guillou, Catharina Loft, Jessica Nyström, Elle Johnsson och Anna Ohlis

http://www.qx.se/info

Källa: Här finns QX

Publicerad: 2002-04-28 14:00:00