Bed & Breakfast

Efter att för snart två år sedan ha lagt ner underklädesaffären Maskulin i Stockholm, flyttade Kim och Göran till Skåne.
En gård utanför Landskrona lockade och drömmen om att öppna pensionat, galleri, café och restaurang.
Nu är de klara för att öppna pensionatsdelen. 3 timmar från Hamburg, 40 minuter från Köpenhamn, 30 från Malmö och 10 från Helsingborg.
– Vi som flyttat ner hit har ändrat livsstil, berättar de. De flesta av oss lever långt från det glättiga livet i storstan. Här finns många duktiga gay småföretagare inom restaurang, inredning, antikviteter med mera.
Och de vittnar om att straighta grannar är mycket hjälpsamma och vänliga. Något de oroat sig lite för inför flytten.
– Den rädsla man hade att skåningar och framförallt skånska bönder skulle vara konservativa och lite av Sjöbotyper har helt kommit på skam, berättar de.

Pensionat Gammeleksgården har idag tre dubbel och två enkelrum. Och planerna är att snart utöka med fem till tio rum till. I bottenvåningen av mangårdsbyggnaden hoppas man kunna öppna café/ restaurang och ha konferens och affärslokal i logen.
Affärsidén är att locka bilresanden till och från kontinenten, såväl gay som straight. Och att locka en kundkrets som söker en gayvänlig restaurang i området.
Redan nu finns man listade på den tyska sajten Ebab, där gay och gayvänliga pensionat och hotell runt Europa listas.
Och så lägger det till.
– Självklart får QX Familymedlemmar 10% rabatt mot uppvisande av kortet.
Den rosa ekonomin har tagit ännu ett steg från storstan

http://www.gammeleksgarden.nu

Källa: Gammeleksgården

Publicerad: 2003-03-13 00:00:00