Med havet som granne checkar vi in för att njuta av utom- och inomhuspooler, en rik bastubuffé, sköna behandlingar och en magisk matupplevelse.
Vi börjar vår vistelse på söndagen kl 13 med brunch. En otroligt fräsch, välsmakande och riklig buffé där flera sorters lax, melonsallad, fajitas, kycklingvingar, egenkomponerad Ceasarsallad, våfflor och mycket annat fyller magen. Och efterrättsbordet gör ingen besviken, med alltifrån chokladfontän via cupcakes till churros. Perfektion! Efter matstunden ger vi oss in på Art Garden Spa där mobiltelefoner är bannlysta. Här gäller lugn och ro. Här finns pooler, alla perfekt tempererade, olika bastus och behandlingsrum. Allt börjar med en meditativ tvagning i ro på sittpall med eget vattenkärl. Så stämningsfullt!
Favoriterna är kanelbastun med vacker havsutsikt, och den ljuvliga ång- och saltbastun. Här finns också sköna uppvärmda vattenbäddar, ljusterapirum, mörkerrum, orangeri och solterass, alla platser för frid. Flera behandlingar erbjuds också, som ansiktsbehandlingar och olika massage. Men skönast är ändå att ligga nedsänkt i en varm bubblande pool medan havsbrisen drar in. Det är också toppen att det är så stort att man aldrig känner att det är trångt. Här får man verkligen ro och egentid. Vi njuter i flera timmar innan det är dags att svida om för middagen. Rummen är snyggt inredda med ursköna sängar, smakfulla badrum och Nespressoutbud. Så, middagsdags! Tre för-, varm- och efterrätter erbjuds på Restaurang Flora, och det finns en bra bistromeny om man inte föredrar a´la carte. Efter de makalösa förrätterna (sojamarinerad ryggbiff med gochujangemulsion, och betcarpaccio med lime- & sojavinägrett) måste vi bara ta in de tre varmrätter som finns. Och herre, vilka smaker! Friterad blomkål med yuzumajonnäs, crispy dirty rice och ponzupicklade grönsaker är nog den godaste vegetariska rätt vi ätit, och den halstrade torskryggen med jordärtskockskrokett, burre blanc och fänkål borde vara en paradrätt för västkustens fiskekultur. Och då har vi inte ens nämnt det rosastekta lammet med hasselbackspotatis, som får en att ompröva alla förutfattade meningar om lamm. Högsta betyg! Efterrätterna följer samma ljuva linje, där chokladbavaroisen med vispad pannacotta är outstandning! Vi vaknar utvilade (sängarna!) och går ner för frukost innan vi ska delta i ett cirkelträningspass. Frukosten är bra, men en bit från de otroliga höjder både brunchen och middagen når. Det känns synd med fabriksfrallor när båda tidigare matstunder bjudit på fantastiskt bröd.
Vi tränar sedan bort gårdagens förlustelser i det suveränt utrustade gymmet, tar en pingismatch, och återvänder en sista gång till Art Garden Spa för att ta in vilken otrolig upplevelse detta är. Wow!