USA

Den lilla orten Murray i Utah har hamnat i fokus för hela USA:s nyhetsrapportering. Deras gymnasieskola hade nämligen en omröstning om ”årets sötaste par” och omröstningen vanns av två par. Det ena paret är lesbiskt och består av Kortni Coats och Taunica Crump och det andra bestod till hälften av en förstaårselev, och förstaårselever får inte väljas (av någon anledning…). Ansvariga för skolan offentliggjorde till slut att det var det straighta paret som vunnit och att flatorna blev tvåa. Men studenterna trodde annorlunda (röstsedlarna hade såklart ”försvunnit”) och en ny omröstning utlystes.
Och; såklart, Kortni och Taunica kammade lätt hem segern och hamnade i årsboken, även om det blev en del protester:
– Att två tjejer ska vara med i årsboken för deras störda förhållande med varandra är vidrigt, sa eleven Travis Howland.
-Jag vill inte att mina barna ska växa upp och se sånt här i årsboken. Jag har fått lära mig att homosexualitet är en synd, uttryckte sig Staci Taylor.
Men det finns såklart positiva åsikter om tjejerna förhållande:
-De är jättesöta och helt öppna med sitt förhållande i skolan; berättar tjejernas kompis Heather Johnson.
Och rektor Scott Bushnell vill att folk respekterar elevernas val av sötaste paret och uttryckte en önskan om förståelse och respekt och att Kortni och Taunica ska behandlas likadant som alla andra elever.

Publicerad: 2005-01-30 00:00:00