Nypremiär för dokusåpa idag:

I det aktuella numret av QX kan du läsa intervjuer med gaydeltagarna i höstens dokusåpor. En av dem är Linda Runarsdottir, tävlande i Mullvaden som har säsongsstart idag.
I QX säger hon bland annat:
”Man tvingas inse sina begränsningar (när man är med i ett sådant här program). Jag har till exempel upptäckt att man kan vara rädd för saker som man inte hade en aning om att man var rädd för…”
”Det är viktigt att kunna stå för sina dåliga sidor, att man kan tänka ‘okej, jag är inte världens vackraste, eller smartaste, men jag får bjuda på att jag är kass på matte’.”

Mullvaden, kanal 5, 10 september kl 20.00

SPELREGLERNA FÖR MULLVADEN:
Tolv personer som aldrig tidigare har träffats, sluter upp för en resa i Spanien under tre veckor. Ingen känner till den slutliga destinationen dit endast de tre finalisterna kommer. Längs vägen skall gruppen utföra olika uppdrag för att tjäna ihop till pengar till prissumman, som läggs i en gemensam pott och tillfaller en ensam vinnare. Uppgifterna är av skiftande karaktär, allt ifrån storslagna äventyr till intellektuella problem – lösningar där deltagarnas gränser sätts på svåra prov. Hur långt är de beredda att gå för att vinna? Kan grupptrycket få dem att övervinna sin rädsla? Vad händer när lojalitet ställs mot egoism?

En grundförutsättning för att klara uppgifterna är att man måste kunna lita på och ha förtroende för varandra – och framför allt samarbeta och jobba för gruppen. Men det som låter som ett enkelt lagarbete, ställs redan från början på sin spets eftersom gruppen får veta att en av deltagarna är en förrädare, en Mullvad, som i smyg ska se till att gruppen misslyckas med sina uppgifter – dock utan att avslöjas.

För att hålla sig kvar så länge som möjligt gäller det att lista ut vem Mullvaden kan vara. Varje program avslutas med att deltagarna, var och en för sig, får besvara ett antal frågor om Mullvaden. Den deltagare som är längst ifrån sanningen, d.v.s. har flest fel, får ta emot den röda fjädern och därmed åka direkt hem.

Publicerad: 2000-09-10 00:00:00