Partyhelg

Just nu pågår för fullt PitePride under festivalen Piteå Dansar och Ler. På Polstjärnan blir det dels Kärlekslandet, med artister som Anna Book och Dragshow över den norsk/svenska gränsen. Inne på Polstjärnan fortsätter sedan festen för medlemmar i RFSL. Dans och baren öppen fram till 03.00.
Förutom artisterna på PitePride och Kärlekslandet kan man på den stora festivalen njuta av bland annat Alcazar, The Ark, Robyn och Lena Ph.
I Köpenhamn är det Fotbolls-VM för homosar på gång. Söndag kväll är det stor öppningsfest på Vega och under lördagen anländer fotbollsspelarna från när och fjärran. Läge att hänga på stan alltså.

Stockholm laddar upp inför nästa veckan Pride-festival. På måndag är det officiell start, men i kväll blir det den sista Pre Pride-festen på Rio. På scen står Pay-TV och Conny Bäckström alias LucyPehr och musiken fixas av Mr Disco som spelar ”fjolliga superhits” och Romantic Dan som levererar schlagers och hits.
Fredag kväll betyder dessutom Club Lambda på Söder, Connection med Dj Inca på fredag och Emil Hellman på lördag.
SLM har självklart öppet även helgen före Pridefestivalen. På lördag kväll spelar Geoff Gains på klubben.
För danssugna kan vi även tipsa om ett fredagsevenemang. Monday Bar har specialfest på Mondo med legendariska DJn Nick Warren som spelar.
På Lino på lördag är det också Pride-uppstart. Och de mest glittrande kan påbörja flirten för att vara med på Lino-vagnen vid Pride-paraden. Dj JJ är tillbaks på klubbgolvet. Edward spelar i Schlagerbaren och Anders tar hand om gården.
Fredag kväll betyder även att Disco på ÖST100 har öppet sista gången innan uppehållet under augusti. Fullt pådrag utlovas!
På lördag är det Slick-kärlek igen. Klubben på Kägelbanan som har sommaröppet med Asynja och Daniel som övervakar ett alternativt festgäng

Solen är på väg tillbaks. Det innebär att det garanterat är fullt på uteserveringarna hos Göken, Mandus, Mälarpaviljongen, Djurgårdsterrassen, Side Track, Roxy och spana in gaydrivna Carpe Diem vid Karlaplan – Den vita fläcken Östermalm på den Stockholms gaykartan har fått rosor på kinderna!
Copacabana vid Queer-trendiga Hornstull, Chokladkoppen på galet turistiska Stortorget bör självklart få ett helgbesök och Populära Sibirien är som alltid lika kärleksfullt!

I Malmö är det Night Club Indigo med Dj Gustavo på fredagen och Vogon Variety på lördag med temat Badboll och Dans och raj raj för den som så vill!
Wonk har storbesök på lördag. Pandora står på scen. Dansmusiken sköts så av Magnus och Joe och Belinda kör naturligtvis sin karaokebar.
SummerCamp-utvilade (?) läderbögar samlas på fredagskvällen på klubben. På lördag är det dock inget special, så tåget till Köpenhamn kan rekommenderas där SLM har ”Minelight Night” med extra mörka källarvalv!

Göteborg har Club Lollypop, Gretas och SommarCastro öppet för alla gayfestande. På lördag är det dessutom Queer som därmed markerar att sommaruppehållet är över.

I Helsingfors är det Finlandization nummer 19 i ordningen. Efter en veckas BikeRun på den finska landsbygden återvänder MC-burna läderkillar från hela Europa för att roa sig i huvudstaden. På fredag blir det Saunaparty, på lördag ”MainParty” på klubben DTM och på söndagen blir det avskedsbrunch på restaurang Koisoniemi.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2005-07-29 03:00:00