Dansskorna har slutligen åkt av, fötterna värker men solbrännan sitter fint. Efter några hektiska dagar i homovänliga Miami South Beach är det dags att summera dagarnas händelser.
Veckans klimax var det stora partyt på stranden vid 12:e gatan i SoBe. Där vimlade QX runt med cirka 5000 underbara homosar, alla i minimala outfits.
Arrangören av detta evenemang är ”The Task Force” som är USAs äldsta nationella HBT organisation som för 14:e året arrangerar festivalen. Under dagarna blandas utflykter, dans, musik, ungdomsevenemang, transövningar med vinprovning och stå up-komedi.
För de riktigt partysugna sattes fokus nattetid på klubbarna, med det var söndagens stora party på stranden som var huvudnumret, detta mellan klockan 12 och 18. Beachpartyt lockade otroliga 5000 strandklädda danssugna killar, redo att kasta loss till de båda über DJs Brett Henrichsen och Tony Moran som båda med sin musik fick hela stranden att gunga.
I allt detta festande finner vi flera svenskar i vild dans tillsammans med resenärer från övriga Europa och Latinamerika.
Glädjande är att borgmästarna i Miami och Miami Beach ställer sig positiva till dessa gayevenemang och stöttar gayvärlden oförtröttligt.
Till Palace Sunday T-Dance som var första anhalten efter stranden, var stämningen hög och turen gick därefter vidare till Amnesia som inte var sämre med sin T-Dance. Kvällens höjdpunkt fann vi på Crobar i sällskap med 3000 män som dansade till musik av Sydneys heta DJ Kate Monroe, men tyngst var Brasilianaren DuDu Marques som för första gången förförde publiken i USA, något han lär göra igen.


Gayporrstjärnan Matthew Rush, som till vardags lever ihop med en annan gayporrstjärna Tyler Riggz, var också på plats


Stockholmaren Dearin Priester (t.h.) var på plats i Miami

Publicerad: 2007-03-06 12:00:00