Pride 2007

För första gången arrangeras i år ett Pride-firande i Eskilstuna. Därmed sällar man sig till den växande skara mellanstora svenska städer som firar Pride. Örebro, Linköping, Piteå, Sundsvall har egna firanden och nyligen blev det klart att även Östersund kommer arrangera en Prideparad i samband med Storsjöyran den 28 juli.
SpringPride i Eskilstuna inleds på lördag klockan 13.00 med et tal av RFSLs ordförande Sören Andersson och bland annat uppträdande av WAD-Girls på Fristadstorget. Efter uppträdanden går sedan Prideparaden till Högskolan där föreläsningar av Mian Lodalen och Kalle Westerling hålls. På Studio IDP visar Elisabeth Ohlson Wallin sin utställning Läderbögar och på biblioteket visar RFSLs tidning Kom Ut upp sig liksom queer-bokhandeln Hallongrottan.

Pride-festen hålls i Studenternas hus och det blir ett minst sagt gediget program! På scen står Del LaGrace Volcano, bandet Strula med Siri, Towa Carson, Cissi Ramsby med sitt band Vinestreet, Arja Saijonmaa och avslutningsnummer av dragshowgruppen Fashion Pack. Tre dansgolv står för ter olika musikstilar; Dj Combustion spelar ”Alternative”, Klubb Intern presenterar Lounge och Emil Hellman spelar på stora golvet.

På söndagen startar man med en gemensam frukost, de som inte dansat nog på festen kan istället delta i gympa på Vattenpalatset och i Fors kyrka blir det stadens första Regnbågsmässa som hyllar kärleken.
Spring Pride avslutas med ett öppet hus för alla Eskilstunabor i RFSL lokalen på Klostergatan.
SpringPride är ett samarbete mellan RFSL, Mälardalens studentkår och ”fristående entusiaster”.

http://www.springpride.se

Publicerad: 2007-04-26 16:00:00