Homo

Det något ovanliga i att som 17-åring vara ombudsman i ett parti blir än mer ovanligt när Petter Kringberg dessutom är öppet homosexuell. Och medlem av kristdemokraterna.
Petter blev medlem i partiet 1998 och ser inga problem med kombinationen.
– Kd är väl egentligen det enda partiet som har inskrivet detta med människors lika värde, oavsett kön och ras och som talar om att alla är ofullkomliga, säger han till tidningen Kristdemokraten.
Förutom sin 25%-iga anställning som ombudsman för kd i Jämtland är Petter Kringberg med i distriktsstyrelsen för Svenska Kyrkans unga och en mängd andra politiska och religiöst anknutna uppdrag.
Han anser inte att det finns något problem att kombinera sin homosexualitet med att vara aktiv kristdemokrat. Han menar att det finns personer som gått ut för hårt såväl i homokretsar som inom kd. Om de kristdemokrater som gått ut för hårt säger han.
– Det finns viktigare saker att diskutera tycker jag. Det som håller ihop oss ideologiskt.
Han anser att homosexuella skall få prövas på samma sätt som heterosexuella som möjliga adoptivföräldrar och menar att de konservativa han mött på inom rörelsen går det att ”ryta till” mot, så lyssnar de.
Förutom sitt engagemang inom partipolitiken går han nu sista året på gymnasiet där han läser Handels- och administrationsporgrammet.

http://www.kristdemokraten.com

Källa: Kristdemokraten

Publicerad: 2000-10-17 02:00:00