Enligt Baatour är det i nuläget inga politiker i landet som driver frågor om hbtq-rättigheter och han anser att han själv är en bra kandidat för att göra det jobbet. Därför ställer han upp i Tunisiens val i november.

– Jag har sett att det inte finns några framsteg i den här frågan i Tunisien, säger han.

Men uppförsbacken i det homofientliga Tunisien är såklart hög. En opinionsmätning av BBC visar att endast sju procent av tunisierna anser att homosexualitet är acceptabelt. Enligt organisationen Sham ökade också antalet domar för homosexualitet med drygt 60 procent i fjol, då hela 127 personer dömdes för homosexualitet, jämfört med 79 under 2017.
Tidigare i år blev att fall uppmärksammat där en homosexuell man anmält att han blivit våldtagen, men blev då själv dömd till fängelse.

– Vi behöver den politiska viljan att lägga fram reformer och säga till folket att det är onormalt att sätta homosexuella personer i fängelse.

Men Baatour vill också vara tydlig med att han inte envart vill ses som en homosexuell politiker eftersom han driver flera olika frågor inom politiken. Han vill bland annat göra Tunisien mer modernt, försvara mänskliga rättigheter och jobba för att få bort korruptionen.

– Jag är politiker, jag har ett program. Jag är tunisisk medborgare och jag har rätten att vara en kandidat utan några problem med min sexuella orientering.