Nätverket Lesworking samlar idag 1500 kvinnor internationellt. Deras uppgift är att synliggöra bisexuella och lesbiska samt tillhandahålla en plats för nätverkande för kvinnor verksamma inom olika branscher. Den första svenska upplagan hölls i Malmö i slutet av november 2019 och nu är det dags att samlas igen för första gången sen pandemin.

Ordförande för Lesworking Sverige Edith Escobar.

– Vi behöver synliggöra lesbiska kvinnor på arbetsplatser och i samhället i stort. Vi lesbiska behöver träffas och tillsammans lyfta våra frågor och ta fram verktyg för att lösa specifika gemensamma problem. Vi behöver även en plattform för att kunna nätverka och lära oss av varandra och utbyta erfarenheter. Det är därför en lesbisk konferens behövs. Det är ett tillfälle för att kunna brainstorma och hitta vägar framåt, säger Lesworking Sveriges ordförande Edith Escobar.

Det finns ett stort intresse för att mötas och nätverka bland lesbiska och bisexuella enligt Escobar, men tidigare har det saknats en plattform för att göra det. Och döma av intresset för den första konferensen är det ett forum som många längtat efter.

När det nu är dags att ses igen kan deltagare se fram emot att lyssna till intressanta lesbiska röster, panelsamtal, workshops och mingel.

– Vi kommer få höra styrelseproffset, näringslivsprofilen och Stockholm Pride-grundaren Helena Westins perspektiv på att vara ute i näringslivet. Vi kommer även höra Malmöprofilen, författaren och poddaren Jeanette Rosengren. Syns vi på jobbet? Vad är vinsten med en inkluderande arbetsplats? Vad är förlusten med en icke inkluderande arbetsplats? Det är några av frågorna som kunniga kvinnor med olika befattningar och arbetslivserfarenheter kommer att diskutera i en av panelerna som leds av just Jeanette Larsson, f.d. polis och rikskänd föreläsare.

Det blir även samtal om lesbiskas psykiska hälsa där en psykolog, en arbetsterapeut, en beroendeterapeut delar med sig av sin kunskap och erfarenhet.

Vem som helst kan anmäla sig för att delta i konferensen som hålls den 13 november på Clarion Malmö Live. Anmäl dig här!