Någon stor fotbollunderhållning bjöds det dock inte på, i själva verket var det inte mycket till spel av någon av lagen under större delen av matchen. Det var ganska stor skillnad mot andra halvleken senast, som är vår klart bästa spelmässigt hittills i årets seriespel. Sämre motstånd, en dålig dag och framförallt det hårda, torra underlaget på Östermalms IP kan ju bidraga till detta. Vi mötte Seg Deg IF i en träningsmatch 2½ vecka tidigare i en match där vi spelade mycket bra, framförallt i första halvleken. 4-0 där kunde lätt ha varit betydligt mycket mer. Den matchen slutade till slut 4-2.

Så tillbaka till seriematchen som mest bestod av kamp och studsande bollar hit och dit och utan så väldigt många farliga chanser. 16 minuter in på matchen fick Björn O på ett bra skott mot en målvakt som såg lite passiv ut. Bollen tog dock i ribban, men nära var det där. En frispark efter 18 minuter ger en retur vars skott målvakten från nära håll med nöd och näppe lyckas hålla. I 31:a minuten får vi en kontring som Sebastian T springer på, men efter avblåsning blir det en krock med deras målvakt och Sebastian får matchens enda gula kort. Några halvlägen skapar Seg Deg, men vid ett tillfälle får de på ett skott från liten vinkel som stryker vår bortre stolpe. Ställningen i halvlek är 0-0.

Efter 55 minuter kommer Seg Degs bästa chans då vårt försvar dräller lite med bollen i straffområdet. Bollen studsar i sidled och en motståndare får fritt skottläge rakt framför målet, men David U-J, som annars inte hade så mycket att göra, fick göra en fin parad. Ytterligare ett läge liknande det i första med skott ur dålig vinkel och skott strax utanför bortre stolpen får Seg Deg i andra halvleken.

Efter 63 minuters spel får vi en frispark precis utanför straffområdeslinjen, på en situation som en del ville ha till straff. Andreas T får på ett bra skott som går strax över ribban. Precis innan frisparken gör bortalaget ett målvaktsbyte, till deras ordinarie målvakt som tydligen fastnat i trafiken.

Efter 70 minuter är det äntligen dags för första målet. Andreas S slår en hörna från höger som David K möter med en volley nära straffpunkten och bollen sitter snyggt invid vänstra stolpen. Precis före slutet på matchen i 90:e minuten är det dags för 2-0. Marc B slår ett inlägg från vänstekanten som motståndarmålvakten fumlar med i en närkamp med Andreas S och bollen kan lätt rullas i ett tomt mål av Andreas S.

Seger med 2-0, första hållna nollan, plusmålskillnad totalt som i en något haltande tabell innebär en 4:e plats, den klart bästa tabellpositionen hittills för Stockholm Snipers IF är väl huvudbehållningen i den här matchen. Segern var ändå rättvis då vi var det något bättre laget. Spelet värmde inte speciellt, men vi är stärkta framöver av de 3 poängen. Närmast är det dags för möte mot FC Lunden 1/5 10.00 på Stadshagens IP

23/4 18.15, Östermalms IP Stockholm Snipers IF-Seg Deg IF (0-0) 2-0

1-0 70´ David K (assist Andreas S)
2-0 90´Andreas S (assist Marc B)