Att Sverigedemokraterna, samlingsplats för en mishmash av främlingsfientliga idéer, släppts in i värmen och getts stämpel av att numera vara seriösa och acceptabla är ett genomtänkt beslut av Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna.

De tre partiernas nuvarande partiledare har gått i god för att Sverigedemokraternas politik inte utgör ett problem för det Sverige och dess medborgare.

Jimmie Åkessons tal under Landsdagarna i Västerås i helgen blev dock en tydlig markering av att partiet håller fast vid sin gamla kurs. Centralt i deras tankevärld betonas fortfarande skillnaden mellan medborgare som är ”svenskar” respektive ”icke svenskar”, på samhällsbygget grundat på den heterosexuella kärnfamiljen och på att piska upp hat mot muslimer och Islam.

På sikt behöver vi börja konfiskera och riva moskébyggnader där det sprids antidemokratisk, antisvensk, homofob och antisemitisk propaganda eller allmän desinformation om det svenska samhället”. Sa Åkesson i sitt tal i Västerås.

Läs denna mening några gånger och berätta för era väljare, Ulf, Ebba och Johan, hur ni kan anse ett parti som uppenbart vill avskaffa rättssäkerheten för de medborgare som inte ingår i partiets definition av ”svenskar” och som vill sätta medborgare mot medborgare och avskaffa religionsfriheten för en utpekad grupp svenskar, vara så duglig samarbetspartner att ni ger dem direkt inflytande över regeringens arbete och politik.

Ni legitimerar Jimmie Åkesson och ni delar därmed ansvaret för att hans och hans partis hat mot svenska muslimer blir ett nationella säkerhetsproblem genom att de aktivt vill bekräfta bilden av den ännu så länge lögnaktiga vårt land som antimuslimskt.

Jimmie Åkessons hatpropaganda är exakt samma propaganda som vi väl känner till från 30-talets Tyskland. Då mot Davidsstjärnor och synagogor, nu mot det Åkesson sammanfattade som ”minareter, kupoler, halvmånar”.

Hur mycket Sverigedemokraterna än lismar för staten Israel, så har denna slags uppenbara koppling gjort budskapet från Jerusalem entydigt: vi vill inte ha med ett parti grundat i nazismen att göra.

Efter kollegan Gert Wilders valseger i Nederländerna vädrar partiet morgonluft och satsar nu fullt ut på att på allvar driva fram en religiös konflikt färgad av imbecill rasism. I talet motiverar han sina utfall mot endast Islam och muslimer med att antyda att han ställer sig på homo-bisexuellas sida.

”Moskéer” skall konfiskeras och rivas bland annat om de är homofoba. Men han säger inte ett ord om kristna byggnader; de lutherska, frikyrkor, katolska och ortodoxa där homo-bisexuell kärlek fördömts i generationer. Där homofobi sprids än idag utan att vare sig Åkesson eller partivännen och ordföranden i riksdagens justitieutskott liksom självutnämnde ”ateisten” Richard Jomshof, rör en fena för att vilja försvara homo-bisexuella.

Det är höjden av hyckleri.

Inte i vårt namn, Jimmie Åkesson.

Under Landsdagarna kom åter sagoläsande dragqueens upp. Precis som med de helt onyanserade kampanjerna mot troende muslimer, upprepar det nationalistiska partiet sina medvetna lögner om att sagor som läses för barn av dragqueens är ”sexuella”. Den vulgära kampanjen grundar sig i klassikt homohat.

När personen som tagit över den homohatiska stridsyxan från petade tidigare vice talmannen Björn Söder, Kalmarpolitikern Jonathan Sager, i en motion vill ”skydda barn från sexuella exploatering” så sa han i söndags i sin plädering vid Landsdagarna:

– Kulturkriget är inte över förrän dragqueenen ”Skamlös vinhora” är ute ur landet.

Partistyrelsen skriver i sitt svar på motionen att de liksom Sager är oroade över att barn utsätts för sexuell exploatering:  ”Detta kan ske i flera former, exempelvis genom material som är direkt olämpligt i sexualundervisningen eller genom diskussioner om könsnormer och transfrågor”.

Sverigedemokraterna bekräftar återigen att de ansluter sig till den internationella rörelse som utsett frågan om könsroller i allmänhet och transpersoner i synnerhet till ett av sina centrala politikområden. Den öppet homosexuelle EU-parlamentarikern Johan Nissinens försök att ge partiet en mer transinkluderande profil möttes av hån och efter Landsdagarna har nu alltså partiet slagit fast en inställning som mer liknar Florida-guvernören Ron DeSantis homo- och transfobi än en skandinavisk syn på utbildning i sexualitet, samtycke och relationer inkluderat en inkluderande syn på könsoller.

Att flirta med regnbågssamhället i sina attacker på muslimer samtidigt som man på klassiskt homo- och transfobt manér blandar ihop ”diskussioner om könsnormer och transfrågor” och  sexuell exploatering av barn är även det höjden av hyckleri.

Johan Persson (L), Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch (kd) markerar snabbt att de inte håller med Jimmie Åkessons osmakliga uppmaning till konfiskering och rivning av moskéer på lösa grunder. De säger helt korrekt, att religionsfriheten är grundlagsskyddad i Sverige.

Samtidigt fortsätter de det nära samarbetet med partiet.

Det är höjden av hyckleri.

I det helt grundläggande engagemanget mot homo- transfobi, antisemitism, islamofobi, rättsosäkerhet och rasism i det svenska samhället, varhelst dessa idéer och beteenden visar sin destruktivitet, har Åkessons genom sitt tal vid Landsdagarna 2023 tydliggjort att Sverigedemokraterna passar. Att nu fortsatt hävda att partiet har förändrats från Bevara Sverige Svenskt och Ultima Thules dagar kan i en snäll tolkning ses som självbedrägeri. En troligare tolkning är att de tre regeringspartierna omfamnar den främlingsfientliga nationalismen och därmed överger landets minoriteter för att uppnå mål de anser vara mer betydelsefulla.

Det är höjden av svek.