Debatt

Att kristdemokratin i Sverige inte ställt sig bakom människors lika värde och därmed även lika rättigheter inför lagen är ju knappast en nyhet.
Vid ett otal tillfällen har ledande kristdemokrater dragit paralleller från kärlek mellan samkönade till pedofili, incest och tidelag. Man har även uppmuntrat unga homosexuella till avhållsamhet och självförnekelse. Detta har pågått och pågår med partiets goda minne. Inte en gång har partiet gått ut officiellt och tagit avstånd från dessa människofientliga uttalanden.

För några dagar sedan deklarerade en kommunalpolitiker i Habo att han lämnar sina uppdrag för partiet på grund av Slottners sexuella läggning. Som svar på detta efterlyste Slottner en utrensning i partiet.

Väl värt att uppmärksamma är att KDU för första gången aktivt kommer delta i årets pridefirande. Under tema mot de allt mer växande hatbrotten mot HBT-personer vill man stoppa fördommarna mot partiets hbt-politik.

I en QX-artikel strax före att Erik Slottner tillträdde sa han att en av hans hjärtefrågor är den ökande mobbingen mot unga hbt-personer i skolan. Allt detta välkomnar vi naturligtivs och vi ser fram emot nästa steg. Men hur skall det egentligen gå till när kristdemokratin i Sverige aktivt verkar för att särskilja homosexuella, transpersoner och heterosexuellla i samhället i stort och i lagstifningen. Det är svårt att som mobbare stoppa mobbingen. Hur skall detta gå till Slottner?

Att kristdemokratins språkrör talar om homosexuellt som något syndigt, uppmanar till avhållsamheten och som vill neka unga homosexuella & transpersoner likhet inför lagen gör ju knappast Erik Slottners situation enklare.

Så vem skall nu göra den utrensningen som Erik Slottner efterlyste?
Vågar Erik Slottner vara den som håller i sopkvasten när odemokratiska värderingar körs på porten, och vad innebär egentligen en kristdemokratisk utrensning. Kommer ledande företrädare som uttatat sig grovt kränkande få sitta kvar på sina höga hästar i partihierarkin trots att de aktivt medverkar till destruktiva handlingar bland unga homosexuella och transpersoner.

Upp till bevis för människovärdet och likhet inför lagen. Det är på tiden!

Mikael Björk Blomqvist
Förbundsordförande RFSL Ungdom
Mikael Onegård
1:a vice förbundsordförande RFSL Ungdom
Isabella Silins
2:a vice förbundsordförande RFSL Ungdom

http://www.rfslungdom.se

Publicerad: 2004-07-30 14:01:58