I ett pressmeddelande från Föreningen Stockholm Pride berättas idag att årets tema blir ”Tillsammans”.
Temat är menat att uppmärksamma 15-årisfirandet av festivalen och att fokusera på att den skall vara en plattform för olika aktörer och en samhällsförändrande kraft.
– Vi blickar också framåt och uppmuntrar till fortsatt engagemang för en bättre värld och ett öppnare Stockholm, säger Pär Wiktorsson, som är ordförande för Föreningen Stockholm Pride.
I pressmeddelandet passar man även på att berätta att samarbete är klart med säkerhetsföretaget Show Security. Föreningen namnger även tre företag som man gjort uppgörelser med efter att man 2011 fått ställa in betalningar för att inleda ackordsförhandlingar. Det är Live Nation och Luger som man säger har haft ”rättmätiga fordringar” som nu reglerats. Man beklagar att föreningen ”inte hann ta samtalen vidare i tid” innan företagen lämnade in en stämningsansökan.
Lionheart Music Group tackade också nej till Föreningen Stockholm Prides ackordsförslag på 15% och valde att gå vidare till Tingsrätten med en stämningsansökan. Hur det går med förhandlingarna med det bolaget anges inte.
Även företaget Sanifix, som levererar bland annat bajamajor till festivalen, har man nu kommit överens med kring den fordran som uppkommit efter 2011 års festival. I pressmeddelandet uppges att det kommer ta några veckor innan alla samtal med fordringsägarna är slutförda.
I uppgörelsen som gjorts med Sanifix ingår att de antar uppdraget att sköta de sanitära behoven två år framåt. Sanifix har varit partner med Pride-festivalen sedan starten 1998, uppges i pressmeddelandet.
Föreningen informerar även medlemmarna om att bokslutet kommer att presenteras först på själva årsmötet den 25 mars. Vid det mötet kommer det även redovisas vilka åtgärder den sittande styrelsen vidtagit för att ”stärka upp ekonomin och ekonomihanteringen”.
Stockholm Pride arrangeras i år den 31 juli till 4 augusti. Festivalen planeras av en ”självständig festivalledning” under ledning av Alf Kjeller.

Läs även:

Pride och Berghs inleder samarbete


Stockholm Pride drar igång med oklar ekonomi

Föreningen Pride förhandlar vidare

Pride betalade aldrig Babsans bukett

Artistbolag säger nej till Pride-uppgörelse

Pride ställer in betalningarna

Prides ordförande: Vi är i en allvarlig ekonomisk situation