Hur kommer det sig att ni släpper en skiva ihop?
Erik: Vi blev helt enkelt förälskade i den här låten som Mette Herlitz och Emma har skrivit och kände att vi ville ge den den uppmärksamhet som vi tycker att den förtjänar. Inte minst av de som kanske letar efter en svensk bröllopslåt och är trött på ”de gamla vanliga”…

Är det ett permanent samarbete eller en one-shot?
Erik: Just nu har vi inte bestämt oss för varken det ena eller det andra, utan får se lite vart det tar vägen. Men vi trivs väldigt bra ihop, både privat och yrkesmässigt. Erik skriver texter och Mette gör musiken, så det är stor risk att det kommer mer låtar.

Ni har båda jobbat med Priscilla som nu lider mot sitt slut, hur har den här perioden varit?
Annika: För mig har det här varit en fantastisk period. Jag har nog aldrig varit med i en mer harmonisk och härlig ensemble. Dessutom är det fantastiskt att få vara med i något som känns så oerhört genomarbetat, välgjort och BRA! De stående ovationerna varje kväll skadar ju inte heller…

Erik: Ja, självklart har detta varit en fantastisk period för mig! Att äntligen få stå längst fram och få sjunga alla dessa bra låtar och jobba med fantastiska artister. Det är aboslut det roligaste jag gjort och jag njuter fortfarande efter över 100 föreställningar!

Något ni minns extra mycket?
Annika: Jag kommer helt klart alltid minnas de galna kostymerna! Undrar om jag någonsin kommer klä mig i en pensel igen..?

Erik: Jag kommer verkligen att minnas en föreställning där vår kära buss gick åt helvete och allt stannade. Absolut INGET fungerade! Vi berättade som det var för publiken, och ville fortfarande göra föreställningen för alla som ändå åkt långt och tagit sig tiden at komma. Så vi körde, med all den ångest det innebar. Och i slutet så stod publiken upp och skrek ändå, även efter all väntan och frustration! Jag blev riktig rörd och kända då att vi verkligen har en fantastisk musikal och ett budskap att förmedla!

Annika, du gör rösten till en karaktär i den mest framgångsrika Disney-filmen någonsin, varför älskar publiken Frost?
Annika: Jag tror att Frost är extra älskad för att den har lite nya vinklar. Den handlar, enligt mig, i huvudsak om syskonkärlek och att våga vara den man är och allt man är. Och inte bara om att ”hitta prinsen”. Sen har den ju fantastisk musik också.

Erik, du har gjort stor succé i den stora Priscilla-rollen, vad händer härnäst för dig?
Erik: Ja. nu är det väl 4-5 veckor kvar bara. Efter det kommer jag sjunga på en stor båt som heter Color Magic, som går från Oslo till Kiel. Där kommer jag att uppträda i två shower varje dag i två veckor. Sen är jag ledig i två veckor.. och så är det i ett år framåt. Det blir så jäkla kul. Dessutom försöker jag nu att köra hårt med musiken och se vart det kan ta mig!

Vad önskar ni er mest av allt just nu?
Annika: Jag önskar mig en varm och skön sommar och lite mer himla kärlek därute i världen…
Erik:
Ja, en fantastisk sommar, där jag hinner renovera lite i lägenheten och hoppas på en sjukt rolig repperiod inför båten. Och att man mår bra och får mysa mycket med mina fantastiska vänner!

Du genomborrar mig på Itunes

erikoiby.com

annikaherlitz.com