– Alla borde äta mindre kött och jag har de bästa vegorecepten som finns att dela med mig av. Vegomat är perfekt om du vill bli skitsnygg och hälsosam, rädda miljön, rädda djuren, samt äta riktigt jäkla gott, säger han till qx.se

Vilken är din ”alla kommer att älska den” rätt?
Jag har lurat alla med mina filodegsrullar fyllda med sojafärs. Nudlarna med jordnötssås till är inte så dåliga de heller. Och till efterrätt så blir det min äggfria chokladsufflé som är så god att man blir religiös.

Nu när det är sommar vill man ju ha enkelt mat som är god. Vad tipsar du om?
Jag har ett helt gäng med tofurätter som alla borde testa. Jättesnabbt och grymt gott, även för tofutvekare!
All vegomat är ju väldigt lätt i sig, så för att ge ett skitirriterande svar. – All vegomat är perfekt året runt.

Du började blogga som den bittre, bitchige och vasse ”Ingen jävla schlager” och nu några år senare har du börjat profilera dig som världsförbättrare. Vad var det som hände?
Alltså, jag hatar ju fortfarande allt och alla, enda skillnaden är att det nu bara är mina vänner som får ta del av skitsnacket istället för att det skrivs ner på en blogg. Och min stackars sambo lär ju snart bli döv av allt gnäll. Äh, jag har ju alltid varit intresserad av mat och fick något infall att jag skulle rädda världen. Sen var allt så brutalt gott att jag inte kunde sluta.

I din andra blogg, Bake my day har du ju bjudit viagra-kakor, Anna Nicole Smith-bröst och olyckokakor. Hur går det med den, nu när du vill få alla att vara gröna?
– Den kommer leva kvar och min första bakbok ”Bake My Day” kommer ju dessutom ut i höst på ICA Bokförlag. Jag äter ju vegan hemma och ute så ofta jag kan, men gör undantag för bakverk. Hur tråkig skulle världen inte vara om jag berövade den på Anna Nicole Smith-bröst!? Sen blir ju bakverk inte tråkigare för att de är utan ägg och mjölkprodukter, så tokigheter kommer jag alltid att kunna producera.

Vad händer annars i livet?
Jag flyttade precis in till stan, så mitt liv känns allt mer som en jävla schlager. Sen ger jag som sagt ut min första bok i höst och hoppas självklart att den säljer mer än Bibeln. I övrigt är det väl bara att rädda världen som gäller och sprida vegomat till allt och alla.