Klubben Mums mums är känd för spektakulära infall i olika genrer, allt från gladporrmusikal till alternativ badmodevisning, och nu blir klubben tidning.
– Vi gör detta för att förändra världen ett nummer åt gången, berättar Petter Wallenberg för QX.
– Efter boken Bögjävlar ville jag visa hur intressant queerkultur faktiskt kan vara och ta det ett steg vidare, och skapa svensk campkultur – som rymmer mer än bara homos. Mums är öppet för alla, men utan att kompromissa. I första numret finns till exempel en tolvårig matrecensent och för att sätta tonårsbloggandet i perspektiv har vi hittat en femtonårig tjejs dagbok från 1911. Allt som vi tycker är intressant ryms, och resultatet är en blandning av konst, mode, skoj och gråt. Popstjärnor som Samantha Fox och Leila K blandas med samtal om hur det är att dejta som hivpositiv.

Blir det flernummer eller är det ett oneshot?
– Tidningen Mums kommer att komma ut en gång om året alldeles gratis och vi har redan börjat jobba på nästa nummer. För de som inte lyckats haffa papperstidningen innan den tagit slut, finns den att läsa på: tidningenmums.se

Klubb, musikal, modevisning, tidning… vad händer härnäst?
– The sky is the limit som man brukar säga. Efter Stockholm så kommer vi ha en stor lansering i Malmö, sedan åker gänget till Helsingfors och lanserar Mums med dunder och brak. Mums är som en galen skolklass, som bara växer. Vår klubb är som roliga timmen, nu har vi startat vår egen skoltidning och det finns en massa andra mumsiga planer, till exempel en fotoutställning. Vi mumsar vidare.

Vad är du mest stolt över i tidningen?
– Oj, det blir svårt. Jag är stolt över Annina Rabes sorgliga krönika om sin mamma som var show girl, våra hippietransor The Mumsettes och Åsa Waldaus recension av kristen musik. Men framförallt allt Roberto och Jocke som berättar om sitt dejtande som hiv-positiva, utan att vara anonyma. Det är så tyst om det i andra tidningar – det här är ett stort steg framåt!