Dag 6 betyder Lay Day! En välbehövlig sådan. Idag lägger inte båten till utan vi lämnar Italien och närmar oss Spanien. Det firas med en lång frukost, mycket kaffe och Coca Cola.
Alla hänger runt poolen idag och förmiddagen är lugn. Det är mycket solglasögon var man än vänder sig. Långsamma, trötta och sega bäddar flatorna ner sig i solstolarna. Dom som inte är helt slut efter en hård veckas sightseeingutflykter, är det definitivt av timmar av dansande och festande. Jag måste erkänna att jag tillhör den senare gruppen…
Men som om lite sol och bad i poolen var det enda som behövdes vaknar dom flesta till liv när doften av bbq-grillarna börjar locka till lunch på pooldeck.

På eftermiddagen lagar Chef Josie mat i ”Cabarén”. Uppslutningen är lika stor som under kvällarnas shower. Det är en show att se detta! Och var kommer alla dessa kvinnor ifrån?
Josie, en varm rättfram, galen kvinna med härlig humor får alla att vilja laga hennes mat. Alla från avancerade finsmakare till dom som måste köpa en stekpanna till hemmet innan de kan börja laga mat. Josie är en lysande, en stand-up-kock!
Men det är inte bara mat som ligger henne varmt om hjärtat. Hemma i Miami har hon en studio där hon målar. När hon berättar om sitt målande lyser hon upp och beskriver sina tavlor som ”abstrakta integrerat med pop art”. Hennes bullriga härliga skratt ekar över däck och hon utbrister ”I love doing large stuff.”

Ikväll är det Jessica Kirson som har sin stand-up show. Hon fick senast The Nightlife Award för ”Best Stand-up Comedian” i New York och på Youtube finns ”The Jessy K Show” med över 2.2 millioner visningar.
Jessica kör sin grej, och hennes enorma karismatiska energi, minspel till olika karaktärer, orädda och snabba förmåga att gå utanför manus, får oss alla falla av stolarna av skratt. Att detta pågick i två hela timmar är fortfarande en gåta för mig. Det kändes som en kvart…

Efter showen är stämningen på topp och jag hänger med mina nyfunna vänner som jag vet kommer finnas i mitt liv framöver. När Jessica kommer och joinar oss sätter nästa show igång: En helt spontant adrenalinfyllt ordkrig mellan Jessica och Roxanna Ward, som ska upp på scenen i morgon kväll. Ju mer vi skriker av skratt ju mer triggas dessa två till uforisk galenskap.

Efter vad som känts som en lång mörk dvala hemma i Sverige tar jag till mig vad min kära vän Anders för länge sedan sa till mig:
-Du kommer skratta igen. Somebody just have to say something really funny!
…Och nu har det hänt.
Jag njuter av att vi alla är lite äldre. Utan hjärta, smärta och djup hade dessa kvinnor inte kunnat bjuda på sig själva som dom gjort idag.
Jag börjar förstå vad som finns i dom där ryggsäckarna som jag observerade att alla bar vid ombordstigningen…
Jag älskar kvinnor!