– Året har varit underbart och vi känner oss stolta som gift par. Inte bara partners utan fruar, säger Alexandra. Linda bytte efternamn och det var verkligen inte så lätt då hon kallats ”Carlsson” nästan hela sitt liv.
Hur var själva bröllopet och festen, vad minns ni?
– Vi gifte oss den 17 juli 2010 på Gammelgården i Borlänge. Vi fotograferades samma dag på förmiddagen och det var strålande väder. Vigseln var utomhus klockan 15.00 och 14.50 öppnade himlen sig och regnet vräkte ner. Vi stod gömda under ett tak och försökte skydda oss mot regnet och blixtrarna, men regnet tilltog och vi förstod att det inte skulle bli något uppehåll, berättar Linda.
– Så vi skrattade och tog varandra i handen och sprang tjoandes ut mot gästerna, säger Alexandra. Kläderna blev genomskinliga, sminket rann och håret blev också därefter. Tur att vi hade både sminkösen och frisören som gäster. Trots regnet så blev det en perfekt början på en underbar dag som vi aldrig nånonsin kommer att glömma!
Kan ni ge något tips eller råd till de som ska gifta sig eller so går i giftastankar?
– Rådet är kanske att ha en ”plan B”, säger Linda och skrattar, men en sån dag spelar inte vädret någon roll. Ta god tid på er att planera, hasta inte iväg. Och gör precis som ni vill, det accepteras.

Mer om bröllop i QX Maj-nummer