Kändisstylisten och tv-profilen Jonas Hallberg gästar det senaste avsnittet av Framgångspodden. I ett samtal med Alexander Pärleros berättar han bland annat om sin uppväxt med en missbrukande mamma och om mobbningen i skolan, men också stylistjobben – och namedroppar några av Hollywoods storheter som han fått jobba med.

– Jag har varit väldigt mycket med Kris Jenner. Jag har varit hemma i hennes hus i LA flera gånger och det coola med henne är att hon är the brain, manager, everything. Det var grymt att jobba med henne, och allt drama som händer i huset, säger Jonas.

En del glamour, men också allvar. Jonas växte upp med en frånskild mamma som led av psykiska problem, och missbrukade både tabletter och alkohol. Han berättar:

– Mammas pappa dog när hon var 15 år. Då fick hon sina första tabletter. Även under graviditeterna var hon under medicinering. Sen när jag var liten och började skolan så var det maxat. När jag sedan gick i 9:an så gick det över mer och mer till alkohol, då var det en blandning av massa nerslungande, sömntabletter och alkohol. Så mamma var grovt alkoholiserad när hon gick bort. Hon dog i sin lägenhet när jag och Jens (lillebror) tog hand om henne.

Men han minns också en uppväxt som var fylld av värme och kärlek:

– Även om jag fick ta det hårda, ta hand om min mamma som var såpass sjuk och ta så mycket ansvar, så kändes det ändå som jag växte upp med väldigt mycket kärlek.

”Jag är en gaykille med en goldstar”

I podden berättar Jonas Hallberg bland annat om tonåren då han insåg att han var gay:

– Jag var tjock, överviktig och kallades Charlotta. Jag blev aldrig vald i något lag i idrotten, läraren var alltid den som fick ge mig till ett av lagen. Alla buade och bara ”åh nej vi vill inte ha Charlotta, den där bögen och tjockisen i vårt lag”. Men jag hade ganska många tjejkompisar som alltid stod upp för mig, det var min räddning.

Det var ”superskämmigt” att inse att han gillade killar, säger han.

– Mina kompisar började ha sex när de var 15-16 år, men jag var skitsen, typ 18 och skulle fylla 19 år. Jag glömmer det aldrig, det var magiskt. Jag är en gaykille med en goldstar. De flesta gaykillar har någon gång i livet haft en sexuell relation med en tjej, men jag har aldrig någonsin haft sex med en tjej. Jag har bara varit med killar.

Om stylistkarriären och skilsmässan

Stylistkarriären drog igång på allvar när Jonas och hans ex flyttade till London. De stannade där i 11 år. En av hans första stora jobb var för Naomi Campbell:

– Tack vare Naomi så öppnade det upp världen med inte bara celebrities, men med supermodeller. Det blev inga pengar förrän man hade en portfolio och folk började requesta en, berättar han.

Så småningom blev det Hollywood där bland andra skådespelerskan Scarlett Johansson väntade.

I Framgångspodden minns Jonas Hallberg också hur det var att servera Kungen när han jobbade som servitör på Café Opera under 90-talet – och öppnar upp om sin jobbiga skilsmässa:

– Jag och min exman var tillsammans totalt i över 10 år och gifta i 5. Han ville flytta tillbaka till Mexiko, sitt hemland. Vi bodde där i två år (…) Sen fick han tyvärr drogproblem, en drog som är otroligt billig och stor inom gaycommunityt. Provar man en gång så är det lätt att man fastnar, det är crystal meth. Det var ett jobbigt breakup, men vi är vänner idag. Nu är han clean, men jag vet aldrig hur länge han är clean. Det jag kände med mamma när jag var liten är nästan samma känsla när jag var 50 år, samma oro.

Du kan lyssna på Framgångspodden med Jonas Hallberg här.