Linda, när tänkte du tanken första gången att sälja allt och dra iväg med campervanen?
– Jag har haft det som en liten onåbar dröm ända sen jag var på första semestern med Divan, jag kallar campern för det, men eftersom jag levt familjeliv med bonusbarn varannan vecka så har det inte varit möjligt att ens planera för något sådant. Så egentligen så har denna plan varit i mig längre än vad jag själv kanske insett.

”Ett sätt att läka från skilsmässan” säger du i klippet om den här resan, hur länge var du och din ex-fru tillsammans?
– Vi var tillsammans i tio år men som särbos fram till vi köpte huset för två år sedan, det var en jobbig skilsmässa så nu behövde jag en omstart, en reboot.

Du har sålt allt här hemma, sagt upp dig och har nu byggt om vanen och ska leva och bo i den är det tänkt? Har du någon plan förutom att du ska ta dig ner till Spanien?
– Haha, nä, jag har egentligen ingen fast plan förutom att bygga om Divan och leva för dagen. Allt handlar egentligen om att hinna i kapp mig själv och förhoppningsvis landa i något som är hållbart och grundat framåt. Om jag skulle ha för mycket utstakade planer redan nu så tror jag att jag skulle låsa mig för andra saker som jag då kanske missar.

Linda säger att hon behöver träna på att ha alla spjäll öppna och kunna lita på sin magkänsla igen. Sånt hon har missat att göra de senaste åren.
– Jag har blundat och tryckt undan de signaler jag känt och bara kört på mot ett håll som inte varit bra för mig och jag har mått sämre och sämre. Jag tappade bort min inre kompass och jag tappade till slut bort förmågan att kunna se saker klart och tydligt.
Nu har hon tvärnitat mitt i kaoset och ger sig ut på en resa, något hon säger är ”det sundaste jag kunde göra för mig själv”.
– När jag började tänka kring de här planerna och känna igen dom positiva signalerna i hela kroppen och våga gå på det, det var fantastiskt och bubblande pirrigt! Magkänslan är något av det viktigaste vi har –  känner man att något inte är bra så är det förmodligen inte det heller, och tvärtom. Jag skall aldrig mer ignorera mina inre signaler och jag skall alltid vara öppen för nya saker.

Jag vet att du även har ett annat mål med resan att sjösätta en lampa som du tagit fram, berätta om den.
– Åh! Den drivs av en ljuscell som är tänkt att fungera både inomhus och utomhus, ljuscellen är känsligare än en vanlig solcell. Den får energi från vanligt dagsljus och andra ljuskällor inomhus. Den heter Helny efter min farmor, och betyder ”Fackla”. En fackla brinner varsomhelst, och det gör också Helny-lampan.
Linda skissade fram lampan när hon köpte huset eftersom hon inte fick till belysningen i trädgården som hon ville.
– Trädgårdslamporna som finns att köpa idag förutsätter att du har träd eller buskar som du kan hänga lamporna i för att rama in en fin och mysig ljussättning. Jag ville ha vackert ljus ovanför trädgårdsbordet men med himlen som tak – därav armaturen på lampan, som fästs i bordskanten. Dessutom är det skralt med snygga trädgårdslampor på marknaden idag tycker jag. Så när jag inte hittade någon snygg lampa så ritade jag en själv.
 
Har du någon tanke på vad du gör eller var du är om ett år?
– Jag har gett mig själv minst ett år att göra det här, det blir en rejäl paus från allt som varit. Var jag är om ett år beror egentligen på vad jag kommer fram till under resans gång. Jag älskar mitt gamla jobb som TV-producent och om det visar sig att jag vill tillbaka till det så har jag varit på rätt ställe hela tiden, men varit i behov av att reboota hela mitt liv. Det känns skönt att inte veta så mycket om framtiden nu heller. Även om jag hela tiden måste påminna mig själv om att inte tänka så långt fram.
Många önskar nog att de också skulle våga bryta upp från vardagen och ge sig ut på ett äventyr, men vågar kanske inte. Hur kommer det sig att du vågar detta?
– Jag känner att det här är helt rätt väg för mig just nu. Allt annat är konstant, allt finns kvar, Stockholm, mina vänner och mitt sammanhang. Så egentligen är det kanske inte så stort att göra det här?

Följ Lindas resa här: