– Det funkar så att man kan komma utan föranmälan, säger Linda Wainright Höckerfelt från Stolta föräldrar, ett nätverk som fyller 25 år i år och som ska vara ett stöd för föräldrar till hbtq-barn.

– Vi är alltid två föräldrar från arbetsgruppen, helst en med transbarn och en till ett homosexuellt/bisexuellt barn, förklarar Linda. Vi inleder med att alla får presentera sig och sen är vi tydliga med att allt som sägs stannar mellan oss i rummet. Som mest har det kommit nio föräldrar, som minst en. Men vi sitter alltid tillsammans. Vi som håller i det får givetvis moderera och styra om det behövs. En del kommer några gånger med det är väldigt ofta nya ansikten, och de befinner sig i ett läge där de vill prata med andra föräldrar i en fas de går igenom.

Stolta föräldrar möts idag tis 15 aug, kl 18-30-20.30 (”kom gärna i tid då vi har svårt att uppmärksamma de som kommer sent pga av lokalerna vi befinner oss i”). Plats: Sensus lokaler vid Medborgarplatsen, Stockholm, Medborgarhuset plan 7. Rum meddelas på plats.  Ingen för anmälan krävs och det bjuds på enklare fika.