Lars Förberg är medgrundare till Europas största så kallad aktivistfond Cevian Capital, som förvaltar 150 miljarder. Efter att ha levt som heterosexuell i 55 år kommer nu Lars Förberg ut som gay. I en stor intervju i DI Weekend berättar han öppenhjärtigt om insikten att han är gay, hur det togs emot i familjen och om tacksamheten för de hbtq-personer som gått före.

Lars Förberg är 58 år och har två barn i åldrarna 26 och 23 år. Efter att ha levt som hetero i 55 år skilde han sig för tre år sedan från sin fru som han varit tillsammans med i 30 år.
– Det var en stor sorg och smärta att lämna ett fantastiskt förhållande, säger Lars till DI Weekend. Samtidigt var det förstås också både nyfikenhet och spänning att starta ett nytt kapitel i mitt liv. Alla har reagerat stöttade och kärleksfullt – alla, säger Lars.

På frågan hur han insåg att han är gay svarar Lars:
– Det var en känsla som slog in och över mig, först som små vågor och sedan som Atlantdyningar.
En känsla som dessutom väckte många frågor hos honom:
– Vem är jag? Vad tycker jag? Varför känner jag så här? Har jag varit mig själv tidigare?

Efter att ha varit tillsammans med en kille i USA är Lars idag singel. Och han säger även att han är glad och tacksam över de som gått före honom i hbtq-rörelsen.
– Jag känner en tacksamhet för de som drivit frågor om sexuellt likaberättigande under de här åren. Jag har ju varit straight när det varit enkelt att vara straight och jag har blivit gay när det är enkelt att vara gay, säger Lars till DI Weekend.