Norska tv-kanalen TV2 storsatsar i höst på serien Född i fel kropp och Emma Ellingsen är en av de fjorton personer som tv-tittarna möter i programmet. Hon föddes 2001 tillsammans med sin tvillingbror Truls och fick då namnet Tobias. Men ända sedan hon var liten har hon känt sig som en fånge i sin pojkkropp.

I programmet intervjuas Emma om känslorna, vännerna och om hur familjen hanterat hennes utveckling. Mamma Tina är med i programmet och berättar att bitarna föll på plats när Emma som åttaåring berättade hur hon kände.
– Det var hon som berättade själv, och vi har aldrig pushat henne. Vi har hela tiden låtit Emma styra vägen, säger Tina Ellingsen i programmet.
Hon berättar att det inte varit krävande att följa utvecklingen från Tobias till Emma, utan det svåra har varit vart familjen skulle vända sig för att få tips och råd om hur de skulle göra. Därför hoppas Tina att Född i fel kropp kommer att kunna ge föräldrar i samma situation vägledning och råd.

Emma hoppas kunna genomgå en könskorrigerande operation när hon blir äldre och har redan nu en nära kontakt med Rikshospitalet som kommer att följa Emmas pubertet noggrant och jobba i förebyggande syfte för en eventuell könskorrigering.

Tillägg: TV2 är tillgängligt i Sverige via tillval i Telias kabeltvutbud och kan även ses i områden som gränsar till Norge. Enligt ett tips från en läsare kan man även bli medlem mot betalning på tv2.no och se deras program på nätet. Men vi hoppas självklart att en svensk tv-kanal köper denna grymt intressanta norska tv-satsning.

Se intervju med Emma och hennes mamma inför premiären av Född i fel kropp