En av de stora idrottare vi kan följa under OS i London är friidrottaren Caster Semenya. När hon under Friidrotts-VM 2009 tog hem segrar uppstod en internationell mediadebatt där hennes könstillhörighet ifrågasattes.
Till slut fick hon rätt att fortsätta tävla och när OS invigdes på fredagen var det Caster Semenya som fick bära Sydafrikas flagga vid inmarschen.
Semenaya och alla andra idrottare kommer de som inte vill missa OS trots att de firar Pride, kunna följa i PridePark i ett speciellt OS-tält.
– Sport är något som engagerar många av våra besökare. Så förutom våra programpunkter kring ämnet sport vill vi självklart också ge våra besökare möjligheten att titta på OS tillsammans. Vår OS trupp kommer ha en stor och högljudd hejarklack i Pride Park, säger Alf Kjeller, festivalchef, Stockholm Pride.
Är man mer för att utöva sport så blir det under festivalen två idrottsturneringar. Dels Stockholm Snipers Unity Cup i Solna med såväl svenska som europeiska fotbollslag och så Sthlm Berserkers Rugby Battle med spelare från bland annat Belgien på plats. Dessutom hålls ett öppet simpassa med Stockholm Dolphines simmarklubb.


Semenya får tävla som kvinna


Semenya hyllad vid hemkomsten idag

Oro för hatbrott efter mediahets mot Semenya