Realityn om de tre Hollywoodkvinnorna är ett stycke välproducerad tv-godbit som visar upp tre olika kvinnors liv i filmmetropolen. Serien, som tyvärr bara är gjord i fyra delar, är härligt smaskigt gjord och visar upp de tre blondinerna med mycket humor. Som tittare blir det väldigt många storögda ”Men vad säger/gör dom!?”, så skämskudden bör ligga på ett armlängds avstånd i kväll… Men samtidigt finns det rum för lite allvar och det känns som att hjärtat helt klart är på det rätta stället hos folket bakom serien. Att följa dessa tre kvinnor, som gift sig rikt och nu lever flådiga liv i Hollywood, kunde blivit vidrig teve om det inte hanterats på rätt sätt. Men nu blir det en egensinnigt skön svensk variant av ”The Real Wives of…” som känns som ett stycke sockrigt rosa sockervadd måste varje seg höstmåndag.

Seriens styrka är såklart de tre huvudpersonerna, som känns som riktigt kul figurer (dock med olika portion distans till livet). Maria Montazami, som ursprungligen kommer från Västerås, är gift med en väldigt framgångsrik mäklare och har fyra barn. Hon är min absoluta favorit och låter som Victoria Silvstedt på valium och ser ut som en Liza Marklund som gått loss på Rodeo Drive. Hon verkar genomgullig men är förbannat virrig och det känns inte direkt som att hjärncellerna fått mycket gympa sedan flytten till Staterna. Hennes oro för en väninnans eventuella ilska mot henne blir ruggigt rolig i första avsnittet.
Anna Anka verkar vara seriens mittpunkt och är en 38-årig skånska som är gift med sångaren Paul Anka. Hon är seriens bitch och väldigt hånfull mot de som inte har det lika bra ställt som henne, vilket gör att man till en början älskar att hata henne. Men när hon berättar om sitt liv som ett kuttersmycke som måste följa med på varenda en av Pauls spelningar så fattar man att kvinnan inte mår bra och att bitterheten har en grund.
Tredje damen är ett stycke plastikopererad c-skådis som tar vapenlektioner efter att ha varit med om ett rån häromåret. Agnes-Nicole, som är nyskild, satsar dessutom på att hitta en ny man. Hon känns mest amerikansk av de tre, ser ut som Barbies mormor och är en underbart frisk fläkt i svensk tv. Bara den lilla snutten när hon klär av sig i ”Nästa Veckas”-klippet ser gudomligt skoj ut. Jag kan knappt bärga mig till avsnitt två och ännu fler inblickar i Hollywoodfruarnas liv.

Svenska Hollywoodfruar, TV3 i kväll 21.00