25 år, servitör från Helsingfors tog inte bara juryn med storm genom ett vänligt, charmerande sätt och inte minst ett leende som kan få den hårdaste på fall.
För juryn talade han, liksom snart sagt alla deltagare, att han vill vara en förebild och visa Finland att homosexuella är som alla andra. Äktenskapsfrågan är just nu på tapeten då ett riksdagsinitiativ för att driva igenom frågan tagits av Samlingspartiets Lasse Mänistö och det var denna och möjligheten att prövas för adoption som killarna ville lyfta om de vann.
Förra årets Mr Gay Finland, Kenneth Liukkonen, satte kronan på Jussis huvud och sa till QX efteråt att han var nöjd med valet.
Folkets val föll inte på Jussi utan med klar majoritet på Nico Siukola från Tammerfors. En annan vinnare under kvällen var tveklöst Petteri Saaksilahti från Uleåborg. Han utsågs av de andra deltagarna till bästa tävlande och att han ville lyfta situationen för hbt-ungdomar i Lappland fick juryn att noga överväga även honom som vinnare.
Men nu blev det Jussi som tog hem titeln för 2011 och som nästa år får representera Finland i Johannesburg och tävlingen Mr Gay World. Eftersom varken Sverige, Norge, Island eller Danmark deltar i just Mr Gay World så blir Jussi hela Nordens företrädare på världsarenan!


Här kan du gratulera Jussi till titeln

Läs även:

Nu kan du rösta på Mr Gay Finland