Vita heteromän dominerar oftast amerikansk film, inte minst komedier. Därför är det en sådan befrielse att se en film som Blockers där tre tonårstjejer, varav en lesbisk och en indisk-amerikansk, står i centrum. Visserligen är filmens tre vuxna stjärnor vita/straighta men det är ändå de unga kvinnorna som är filmens hjärta.
Handlingen utspelas kring en studentbal där tre bästa vänner bestämmer sig för att bli av med oskulden och när tre av deras föräldrar får nys om planerna får de moralpanik och börjar förfölja sina barn under kvällen. Det kan låta förlegat men här tar man faktiskt upp både dubbelmoralen kring att beskydda döttrar medan pojkar löper fritt och inte minst den nästan banbrytande sidointrigen där en pappa försöker hindra sin smyghomosexuella dotter att tvinga sig själv till sex med en pojke.

Komedin är ojämn men stundtals hejdlöst kul, inte minst tack vare begåvade skådespelare. Wrestling-stjärnan John Cena (som även har en oväntad nakenscen i eftertexterna) är förvånansvärt rolig men Leslie Mann bevisar återigen att hon är en gedigen komedienn, speciellt när det kommer till slapstick. Blockers är kanske inte banbrytande när det kommer till föräldraskap och vänskap men konststycket att vara både rolig, tänkvärd, varm och inkluderande är något som bör uppmärksammas.