I Feel Pretty är en extremt ojämn film. Å ena sidan har den goda avsikter och ger den kvinnliga publiken en relaterbar huvudrollsinnehavare i Amy Schumer. Å andra sidan är det en amerikansk komedi, i den lite sämre bemärkelsen… Schumer spelar en kvinna som kämpar med låg självkänsla och besattheten av att jämföra sig själv med snyggare, smalare kvinnor. Efter ett slag mot huvudet vaknar hon upp i tron om att hon ser ut som en supermodell.

Här finns viktiga budskap kring pressen att uppnå omöjliga skönhetsideal men även hur en persons främsta attraktiva egenskap ligger i självförtroendet och tron på sig själv. Tyvärr ska läxorna läras in med sedvanlig slapstick-humor i kombination med publikfriande sentimentalitet. Filmen hade kunnat vara en tänkvärd film på nämnda teman eller en feministisk parodi på filmer som Min tjocka kärlek men hamnar i ett svajigt mellanland.
Schumers karaktäristiska flamsmaja känns dessutom lite malplacerad och urmjölkad – det är trist att hennes ”knubbiga” hjältinna måste vara ett klumpigt matvrak. Däremot finns det gott om roliga scener och biroller, speciellt en oväntat rolig Michelle Williams som kosmetikadrottning med Marilyn Monroe-röst. Det är även en fin överraskning att man (om än kortvarigt) inkluderar mäns dåliga självkänsla.