Tonåriga Carlos (Lorenzo Ferro) är en bekymmersfri, samvetslös inbrottstjuv på 1970-talet som utvecklar sin brottsliga karriär med rån och till och med mord när han träffar jämnåriga Ramón (Chino Darín). Så småningom är polisen duon på spåren och Carlos får smeknamnet ”Dödsängeln”. Verklighetsbaserat drama om argentinske brottslingen Robledo Puch som liksom i filmen chockade världen med sina brott i kombination med sin söta, pojkiga uppenbarelse. En aningen problematisk film som både förmildrar och romantiserar den verkliga historien till förmån av läckra bilder och häftigt soundtrack. Men snyggt och välspelat är det, särskilt av debutanten Ferro och hjärtekrossaren Darín.
Deras homoerotiska Bonnie & Clyde-relation är fängslande även om den sexuella subtexten kan tolkas som ett moraliskt skuldläggande på queerpersoner. Men att filmen ignorerar all form av moral eller psykologisk analys kan vara just en udda skildring av just detta.
Och det är alltid kul att se Almodovar-favoriten Cecilia Roth, här som Carlos hunsade mamma. Sevärd brottshistoria, speciellt för 1970-talsnostalgiker.