I en brittisk by på 1950-talet kämpar en ensamstående mamma (Holliday Grainger) med hyran efter att maken lämnat henne. När en läkare tillika biodlare (Anna Paquin) återvänder till staden inleder hon en vänskapsrelation med mammans son och snart uppstår heta men förbjudna känslor mellan de två kvinnorna.
Den här TV-filmen, baserad på en roman av lesbiska författaren Fiona Shaw, släpps på biografer och det är lätt att se varför. Det är en gripande och stark skildring av hur kvinnor, speciellt lesbiska och även de med icke accepterade partners, behandlades på den tiden. Efter en lite försiktig och långsam inledning så lär vi känna och sympatiserar med karaktärerna.
Här finns också två fina rollprestationer från Oscarvinnaren och True Blood-stjärnan Paquin men speciellt brittiska Grainger (Askungen) lyser upp skärmen. Lite typiskt att mannen i fråga är ett nästan omänskligt hänsynslöst svin och de datoranimerade binas slutgiltiga betydelse blir aningen fånig. Men det är detaljer i marginalen som inte berövar en sevärd romans för alla de som behöver lite extra kärlek under biosommaren.