Om det var 190 centimeter som gjorde susen eller segern i sportmomentet kanske kan komma att diskuteras bland de mest hängivna Mr Gay World-supportrarna.
Men det blev i alla fall Nya Zeelands Andreas Derleth som nu skall inneha titeln Mr Gay World fram till nästa års tävlingar som hålls i Antwerpen.
Derleth är 32 år, född i Tyskland och kan nog lättast sammanfattas som ett muskelpaket med stor charm.
Mr Gay World-tävlingarna i Sydafrika har fått stor medial uppmärksamhet och de tre afrikanska deltagarnas historia har speglat problemen för homosexuella i stora delar av kontinenten.
Efter att Mr. Gay Ethiopia Robel Gizaw Hailu ställde upp valde hans far att helt bryta kontakten. Mr Gay Zimbabwe Taurai Zhanje hoppade av efter oro för att hans mamma skulle drabbas av den mediala uppmärksamheten.
För Mr Gay South Africa var det dock positiva reaktioner och Mr Gay Namibia Wendelinus Hamutenya vinkades av på flygplatsen på väg till tävlingarna av en lyckorusig familj.
På QX.fi har Finlands alla aktiviteter i Sydafrika följts under veckan som gått – men en radda bilder på Jussi själv och alla hans vänner.