Copacabana har fått ett syskonkafé

Det har gått tio år sedan Copacabana slog upp sina dörrar till kafét med röda väggar och idag klockan 15:00 klipptes invigningsbandet till syskonet Whakapapa. Susanne Mobacker som var med och starta Copacabana en gång i tiden säger att kafét nu lever sitt egna liv med gäster som besöker det och att Kafét behövde en kompis därav kom idén till Whakapapa, som är maoriska och betyder släktskap.
– Krish som jobbar hos oss på Copacabana kommer från Nya Zeeland och Whakapapa är ett mycket viktigt ord på maori. Släktskap skulle det enkelt kunna översättas till, släktskap mellan människor, men också mellan människan, naturen och universum etc. Att allt hänger samman med allt.
Vad är den största skillnaden mellan Copacabana och Whakapapa?
– Jag är ju tio år äldre än när vi öppnade Copacabana och Jenny Sköldestig, som har tillkommit som ägare längs vägen, har en lite striktare smak så inredningen kanske innehåller något litet vitt och något litet svart och inte bara tokrött och flamingos den här gången.
Finns det finnas några likheter?
– En hel del igenkännbart blir det, maten och smörgåsarna kommer smaka en hel del Copa, vi fortsätter göra på vårt sätt och hoppas att folk fortsätter att gilla det.