Thomas Schumacher – ”Pink Boots” () – 12”
Det första jag hör från Thomas Schumacher på ett bra tag. Mer fokuserat på saftiga etno och hiphop-beats och lite ”rundare” än hans tidigare släpp. Basgången i ”Pink Boots” påminner faktiskt en del om tokiga amerikanen Worthys senaste släpp (tänk ”Bassquake” och ”Work the Walls”). Komplett med tre extra remixar från; Stephen Beaupre – en mer techig och intensiv version; Skat som går in på old school territory; och Khord som tar dig med på en djupdykning i deep house. Originalet är fullt av genmanipulerad percussion, hypnotiserande glidande synthslingor som gör den till en pumpande sommardänga redo att knäcka hela sommartechnosverige i ett kick.

Thomas Schumacher – ”Pink Boots”

Paul Kalkbrenner – ”Bingo Bongo” (BPitch Control) – 12”
När det blir sommar så blir jag av någon bisarr anledning verkligen fast på två saker: -Totalt ostig tech house och allt som låter lite sådär djungelaktigt. Paul Kalkbrenner har ju varit i gamet längre än vad man ens vågar räkna bakåt, jag hoppas att det är mer djungel än ost i det här fallet. Och det är det ju så klart. ”Bingo Bongo” är en ganska rymlig bambupercussionhistoria. Paul trummar på skallar från gamla dinosaurier och kliver på metallkvistar medans pipande technoflygödlor susar förbi över himlen. Ganska, eh, ”seriös” ljudbild men samtidigt svalkande. B-sidan ”Schwere Ware” är ett klassikt Kalkbrenner-spår, mörsande, bultande och bulldozerdrivna beats med en snirklig sporadisk synthslinga. Inte hans bästa släpp, men det är fortfarande bra.

Thomas Schumacher – ”Pink Boots”

Natalie Walker – ”Over And Under” (Dorado) – 12”
Vem fan är Natalie Walker? Jag avfärdade nästan den här singeln innan jag knappt hunnit lyssna på den, men god som jag är så snabbspolar jag alltid igenom åtminstone. Tacka heavens above! Jag höll på att gå miste om ett riktigt guldkorn som bara kan kategoriseras som en ”end of night classic”. Walkers svala deep house-vokal är perfekt till det sommarfluffiga poporiginalet men blir helt lysande i discoguden Ashley Beedles händer. Hans ”LA Vocal”-remix är helt lysande discoinfluerad, sockrig pop-electro.

Thomas Schumacher – ”Pink Boots”

Simon Baker – ”X Y and Z” (Leftroom LTD) – 12”
Simon Baker är en annan såndär som jag gärna kallar älskling. Det är alltid något med hans produktion som får det att fastna i min hjärnbalk på en mikrosekund. ”X Y and Z” är en blandning av tech-, minimal- och jävligt spacead hypnotiserande house. Perfekt att med den här gå från hårdare techno in i djupare grejer om du t ex själv är DJ.
Ivan Smagghe (känd från Blackstrobe), Matt Tolfrey och Marc Ashken gör om ”X Y and Z” till en distad tribal-tech-historia med en vokal som låter som ett spöke i en go cart-bil. Bör höras. De är alla för övrigt mycket duktiga ponkar – kolla upp! Någon annan jag gärna också kallar älskling är Frankie. Därför extra kul att se att också han bidragit med en remix här. Som vanligt med Frankieboy handlar det om tech house som passar bäst för dig som gillar att välkomna den nya dagen fortfarande dansandes från kvällen innan…

Thomas Schumacher – ”Pink Boots”

Pet Shop Boys – ”Psychological” – Alter Ego Remix – (Parlophone) – 12”
Nygammal klassiker. Den har börjat poppa upp igen i mina set på sista tiden – ett säkert tecken på att den bör rekommenderas här. Ost, djungel och sommar. En sak till skall erkännas: -Jag lyssnar på ostig tech house, djungelmusik när det är sommar. OCH 80-tals doftande pop! Pet Shop Boys är liksom något av det bästa en speedande bögpojke på cykel kan lyssna på dagar som dessa. Jag slås alltid av hur syntetisk Neil Tennants röst låter, därför tycker jag att den oftast passat bra ihop med den senare tidens mer technoinfluerade remixar som ackompanjerar singlarna. Roman och Jörgen i Alter Ego (som var här och gjorde en grym spelning för ca 2 veckor sedan) gör om ”Psychological” till en sensuel, sober, gnistrande, mörk slags deep house som bara de kan. Narkos och uppvak på samma gång.

Det jag tipsar om finns ute nu och oftast på www.beatport.com eller i välsorterade skivaffärer. Vill du se mer av vad jag tycker är bra, kolla min chart på: www.myspace.com/who_is_pjotr

Elektroniska tips vecka 23 Elektroniska tips vecka 22 Elektroniska tips vecka 20 Elektroniska tips vecka 17 Elektroniska tips vecka 16

Elektroniska tips vecka 15

Pjotr listar bästa klubbarna[/link]