1. IRON MAIDEN-pepp
Ikväll så uppträder Iron Maiden på Stadion i Stockholm. Hade jag haft lite mer framförhållning och kunnat planera saker skulle jag haft x antal biljetter i näven och stått och headbangat på första parket. Även om jag är äkta technohead så växte jag ju upp med två heavy metal-brorsor och det finns liksom i blodet. Kan du som jag inte gå på konserten så föreslår jag att du går till KGB innan och laddar istället. Här kommer det dammas av verkliga klassiker, guldkorn och en hel massa b-sidor. Det utlovas även att man skall kunna dricka och äta Iron Maiden också (hur fan gör man det?) Plus att det kommer vara så sjukt mycket heta sluskiga hårdrockskillar på plats. I’m so there, Jackie O!
KGB Bar, Malmskillnadsgatan 45. kl 16-?. Fri entré.

2. MIN SKIVSAMLING med MARIT BERGMAN
Marit Bergman syns oftare i Brooklyn än i Stockholm nu för tiden, men ibland har man tur. Som nu. Marit är hemma och hänger lite, kanske lirar på någon festival eller något, jag vet inte, men säkert är i alla fall att hon bestämt sig för att bjussa på sina favoritlåtar på Debaser Slussen ikväll! Jag var där och hängde hela kvällen igår, blev redigt packad och tyckte att det över hela taget var rasande trevligt. Nu tänker jag att det bara kan bli bättre när tant Marit håller hov också. Beställ en She Is So Weird och schluddra loss till Red House Painters.
Debaser Slussen. Fredag, kl 18:00-23:00. Fri entré, 20 år.

3. FICKS på F12
Om du är någorlunda insatt i den så vackert kallade HBT-världen så vet du att klubben Ficks har skapat en rätt intensiv debatt i HBT-Sverige om transpersoner. Lite så här ”vad man får säga och inte säga”-grejen. Jag gick på första Ficks ever i förrförra veckan – lite sent kan tyckas, men jag är väldigt förtjust i chips, läskedryck och dvd vilket tar mycket av min tid. Nu var jag där i alla fall. Vet inte om jag kan säga att Ficks är mitt absoluta favorithäng för sommaren men jag vet dock att jag blir jävligt mycket mer pepp av att lyssna på techno medans jag raggar än Uzbekistans schlagerbidrag från -86. Gå till Ficks och skapa en egen uppfattning. Gilla eller inte gilla. Njut av techno bland homogays medans du bestämmer dig.
Fredsgatan 12, terrassen. Onsdag, kl 22:00-03:00.
Ficks i QX GayMap

4. G
Det finns inte speciellt många renodlade gayställen i Stockholms nattliv som satsar på techno, men det gör G varannan vecka. Jag håller hov i källaren där då och dundrar på med tysk betong-techno och Tarzan och Jane-house. Ta med dig din technoälskande homopolare som alltid klagar på att det inte finns något ställe med bra musik på och strobba loss mä mäj!
Kolingsborg, Slussen. Fredag, 22-03. 80kr. 20 år.


G i QX GayMap
electricgay.se

5. TIEFSCHWARZ på F12
F12 igen. Men nu handlar det om bröderna Tiefschwarz här ju. De var några av de få som kom och tog över efter electroclash-hysterin och fick kloka människor att inse att det fanns en fortsättning på en genre som höll på att bli rätt uttjatad. Nu kommer tydligen bara en av brollorna hit, vilket för mig känns lite som falsk marknadsföring, men det är ju bättre än inget i och för sig.
Vänta dig mass tysk tech house och ett häng som definitivt behöver blandas upp av bögar och flator – du älskar musiken och stället behöver dig = perfekt kombination.
Fredsgatan 12, terrassen. Fredag, kl 22:00-03:00. 100 kr, 23 år.

PS: Sen vill jag bara avsluta med ett grymt tips på gratis musik också. Fina electropop-drottingen Emmon skickade den här länken till mig. Det är ett helt soundtrack fixat för att du skall få en grym sommar! Jag lyssnade på lite skojig synthpop där idag, men tror det finns massa mer. Enjoy!
wonderlandrecords.com

Gör du någon bra klubb -dvs INTE schlager- som du tycker jag borde besöka eller skriva om, skicka en pressrelease till [email protected] så kikar jag på det.
Pjotr, med klubbar som Sorry We Killed You (London), Tête À Claques och Manic Panic (Stockholm) liksom klubbkollektivet T och med en DJ-stil som går under namnet ”Maxxximal Minimalizm” listar de fem bästa klubbarna just nu.

Bästa klubbarna vecka 24 Bästa klubbarna vecka 23 Bästa klubbarna vecka 20 Bästa klubbarna vecka 19 Bästa klubbarna vecka 17 Bästa klubbarna vecka 16 Bästa klubbarna vecka 15 Bästa klubbarna vecka 14