It´s fun to stay at the YMCA, it´s fun to Stay at the YMCA”.
Jag har bott på regnbågshotell över hela världen, men aldrig på ett äkta YMCA. Så därför var det hög tid att checka in på KOM Hotel i Stockholm. Den Village People-besjungna svenska motsvarigheten heter KFUM och är en del av de två internationella rörelserna YMCA och YWCA.

KOM Hotel i Stockholm drivs av just KFUM, och det fina här är att all vinst från hotellverksamheten går till föreningen KFUM Central som har cirka 3000 unga medlemmar som sportar, eller musicerar. Dessutom driver man projekt inom integration, och jobbar för ungas mentala hälsa. KFUM Central har faktiskt drivit hotell sedan slutet av 1800-talet och det allra första hotellet låg på Stureplan!

Jag har turen att träffa Keeleigh, som är receptionschef, och har jobbat här i fem och ett halvt år, visar sig vara pan, och stolt QX-läsare!

– Jag har aldrig jobbat på en mer välkomnande och inkluderande arbetsplats, berättar hon stolt. Keeleigh är en drivande kraft under hotellets Pride-satsning då man till Stockholm Pride flaggar upp, och de anställda klär sig i tröjor i regnbågens färger.

– Vi har väldigt mycket Pridebesökare, det är nästan som att vara mitt i parken, berättar hon med ett skratt. Så, varför ska man bo här, frågar jag.

– Dels gör man samhällsnytta, vinsten går till viktiga verksamheter, vi har supertrevlig personal, och om man gillar att träna så är det helt rätt att bo här!

Ja, för passande nog, för detta tränings- och må-bra-nummer av QX så har Kom Hotel också Stockholms största hotellgym! Ett par våningar under hotellet ligger nämligen ett stort fullt utrustat gym som på två våningar rymmer allt en kan önska sig, plus två baskethallar (öppna för alla, men används främst av KFUM:s medlemmar). Dessutom kan man som gäst delta i gruppträningar och basta (tyvärr är bägge på paus nu under pandemin).

KOM har ingen egen restaurang, däremot finns gott om matmöjligheter i området. Bistro Leoparden på Tegnerg. 16 har grym mat, lyxiga pizzor och prisvärda mellanrätter.

Alla rum har gratis wifi och Chromecast, och i plusrummen finns förutom YouBed, i vilken du ställer in hårdhetsgraden, SodaStream och kaffemaskin från Nespresso. Lyxigt! Och ja, givetvis finns hundrum.

Frukosten är klart godkänd, välpåfylld och fräsch, om än utan det lilla extra.

Kom Hotel Stockholm erbjuder en finfin vistelse på ett prisvärt hotell “mitt i smeten”. Lite lustigt att hotellet visar sig ha det kanske straightaste namnet nånsin, KOM står nämligen för Kvinnor Och Män! Men hey, vad gör det när regnbågshjärtat är på rätta stället. Och nu är jag mer än nånsin säker på att det är just ett ställe för alla!

Fotnot: KFUM står för Kristliga föreningen av unga människor, men har idag ingen koppling till kyrkan.