Uppdaterad information: 40-åring man var ”gay girl in Damascus”

Amerikansk-syriska Amina Abdallah Arraf, som står bakom bloggen A Gay Girl in Damascus, försvann på måndagsmorgonen då hon var ute och gick med en vän. En grupp beväpnade män förde bort henne.
Amina Abdallah Arraf blev nyligen uppmärksammad internationellt då hon hårt kritiserade mediabevakningen i väst som hon ansåg beskrev situationen i Mellanöstern och Nordafrika för negativt. I hennes blogg har hon debatterat hbtq-frågor och Mellanösternpolitik.
Den namninsamling som idag startades med krav på hennes frigivande konstaterar att hon på kort tid fått stort stöd i såväl Syrien som internationellt.
Hennes blogg drivs nu av en släkting som skriver att hon varit i kontakt med Aminas far som ”desperat försöker få reda på var hon är och vem som tagit henne”.
Via bloggen kommer mer information om Amina Abdallah Arrafs situation spridas.

Uppdaterat 20110610: Vi har tagit bort kampanjbilden som spridits via Internet då det visat sig att bilden är på en annan person som inte har med bloggen att göra.
Uppdaterat 2011-0613: QX har tagit bort länken till namninsmalingen då det visat sig att Amina Abdallah Arraf inet existrear.

damascusgaygirl.blogspot.com

Läs även:
Förhoppningar och oro för ”arabisk vår”