I juni 2021 arrangerades Pride i Mölndal. Då skulle barn från två förskolor i området få vara med och göra pride-pynt som skulle pryda en rondell, något som Fredrik Mellbin som är gruppledare för Sverigedemokraterna i Mölndal reagerade på.

”Bosgårdens pedagogiska enheter som gav Mölndalsborna massövergrepp på små barn ska nu dekorera en rondell under Pride. Vidrigt att sexualiseringen av små barn fortsätter” skrev Mellbin på sin Twitter och taggade inlägget med pedofili, molndal, sdmolndal och pride.

Mellbins tweet plockades upp av Mölndals-Posten som skrev att SD-politikern kopplade ihop förskolebarnens pride-pynt med att en manlig pedagog på en närliggande skola tidigare under 2021 dömdes till fängelse för sexbrott mot flera elever på Bosgårdsskolan.

I samma artikel intervjuas Moderatpolitikern Johanna Rantsi som är ordförande i Skolnämnden där hon konstaterar att det är ”ledsamt att utnyttja så tragiska händelser för politisk vinning”. När Mölndals-Posten då frågar Rantsi om det kan finnas problem att låta förskolebarn delta i Mölndal Pride som en del tycker är ett politiskt evenemang kommer citatet som nu synts i SD:s pedofili-flygblad.

”Nej det ser jag inte. Det här handlar om att uppmärksamma allas rätt att älska vem man vill, och få respekt för den man är. Det är något som finns med i läroplanen. Vi har fantastiska förskolor som jobbar jättefint med det här”.

I onsdags delade SD Mölndal med sig av sina flygblad inför valet på Facebook, flygbladen delades även ut i SD:s valtält i Mölndal och Lindome. I ett flygbladet som har slagorden ”Inga pedofiler i våra skolor” återfinns Rantsis citat om Pride, men nu handlar det istället om pedofili.

”Sexualisering av skolbarn fortsätter, trots grova övergrepp på barn skett regelmässigt på skolor i Mölndal under lång tid. Skolorna har valt att ignorera och blunda för problemen och ansvarig (m) politiker säger ‘Det här handlar om att uppmärksamma allas rätt att älska vem man vill, och få respekt för den man är’.

– Vi i Sverigedemokraterna anser inte pedofiler har några rättigheter att få älska med små barn, vare sig i våra skolor, eller ens med sina egna barn.”

SD Mölndals flygblad där Johanna Rantsis (M) citat om Pride plötsligt handlade om pedofili.

Moderatpolitkern Merjem Maslo i Mölndal har reagerat på hur SD Mölndal använder hennes kollegas Pride-citat.

”Att använda citatet och påstå att vi inte tar avstånd från sexuella övergrepp på barn och pedofili är ett desperat utspel och ett lågvattenmärke. Sverigedemokraterna i Mölndal lever upp till sin valslogan – inte som alla andra” skriver Maslo på sin Facebook.