Liberalerna har historiskt kämpat för att erkänna samkönade äktenskap, rätten att adoptera och att stärka lagar mot diskriminering. Det var en liberal justitieminister som tog bort kriminaliseringen av homosexualitet och en liberal riksdagsledamot som avskaffade sjukdomsstämpeln för homosexualitet. Det är en historia som förpliktigar.

Samtidigt har det pågått en smutskastningskampanj utan dess like om att Liberalerna skulle svika hbtqi-personers rättigheter när vi bildar en borgerlig regering efter valet. Såväl från rödgröna politiker och kända hbtqi-personer.

Riksdagsledamoten Lawen Redar (S) ifrågasätter med svepande anklagelser om vi kommer gå med på reaktionär kulturpolitik. Annika Strandhäll sprider lögner om att vi ska släppa in SD i regeringen. Är det något etablerat parti som sviker hbtqi-rättigheter så är det S. Det är Socialdemokraterna som krokat arm med Sverigedemokraterna och som i strid mot Högsta Domstolen och Barnkonventionen kränker regnbågsbarns som fötts via surrogatarrangemangs rätt till sina föräldrar och sjukvård. I Socialdemokraternas Sverige ska spädbarn till samkönade par straffas för hur dem kom till världen.

Ett av de mest uppmärksammade exemplen av gaykändisars osanningar är Jonas Gardells uppmaning till bojkott av Liberalerna i en emotionell text i Expressen. Gardell grundar bojkotten helt på ett förslag som Sverigedemokraterna har lagt. Trots att samtliga tre partiledare för L, M och KD kraftigt har tagit avstånd ifrån förslaget. Jonas Gardell kan torka sina krokodiltårar, vi kommer inte svika varken honom eller någon annan i hbtqi-frågor.

Liberalernas mandat kommer behövas i varenda omröstning för en borgerlig regering. Min och mitt partis moraliska kompass är tillräckligt stark för att kunna sätta gränser mot Sverigedemokraterna när det behövs. Lika stort förtroende känner jag för statsministerkandidaten Ulf Kristersson (M) som är en av få riksdagsledamöter som röstat mot sin partilinje för hbtqi-rättigheter, då om samkönade partnerskap på 1990-talet.

En borgerlig regering kommer tvärtom den osanna kampanjen från vänsters och gaykändiseliten att fortsatt kämpa för hbtqi-personers rättigheter. Jag är själv homosexuell och är förfärad över hur lite den rödgröna röran gjort för hbtqi-personers rättigheter de senaste åtta åren. Under min uppväxt i utanförskapsområdet Tynnered var det helt omöjligt att vara öppen som homosexuell. Det var först när jag fick uppleva Sverige utanför ”orten” som jag tog modet att komma ut.

Men situationen är ännu värre idag. ”Aids är guds straff för er homosexuella!” är det vanligt att jag får höra när jag besöker skolor i förorten för att prata om öppenhet och tolerans för hbt-personer.

I utanförskapsområden har det bildats en ohelig allians som hotar hbtqi-personers rätt att leva som de vill. En blandning av gängkriminellas machokultur, islamisters stränga korantolkningar och radikaliserade klaners hederskultur förtrycker hbtqi-personer. Deras mål är att sätta svenska lagar och värderingar på undantag. Liberalerna kallar dessa grupper för vad de är: separatister.

För att mota tillbaka separatismen behövs lagändringar, främst för att skydda barn och unga. Vi vill förbjuda att föräldrar skickar sina ungdomar på bestraffningsresor; att svenska barn tas till föräldrars hemländer som straff för hur de lever.

Dessutom vittnar många hbtqi-personer om hur de utsatts för ”omvändelseterapi”, ett extremt kränkande övergrepp. Myndigheten MUCF har föreslagit att regeringen ska utreda ett förbud. Trots det reagerade S-regeringen först efter att de borgerliga partierna krävde ett förbud. Vi kommer att jobba för att en liberal borgerlig regering ska förbjuda såväl bestraffningsresor som omvändelseförsök. Självklart kommer vi också ta bort Socialdemokraternas strafflag mot spädbarn som fötts via surrogatarrangemang. Det är vidrigt att S tycker att Barnkonventionen gäller alla barn förutom regnbågsbarn.

Till alla som känner sig osäkra på Liberalerna och en borgerlig regering på grund av vänstern och gaykändisarnas osanna utspel: Ni kan lita på Liberalerna. Jag och Liberalerna har alltid kämpat för hbtqi-personers rättigheter och kommer alltid fortsätta att göra det.