Stockholm Snipers IF startade matchen riktigt bra och redan efter 3 minuter slog Andreas T ett långt skott från högerläge en bit in på motståndarnas planhalva. Målvakten stod en bit ut och var chanslös på det överraskande skottet. Efter 7 minuters spel blev det 2-0 till oss då Pierre R nickskarvat en boll på högerkanten till David V som rullade bollen förbi målvakten in vid bortre stolpen. Snipers fortsätter att spela bra och har kontroll på händelserna på planen.

Efter 15 minuter slår Lunden en långboll som går in i högra delen av straffområde. Joakim L jagar mot deras anfallare och hakar ihop med honom och domaren blåser straff. Inte solklar, men man kanske inte skall protestera alltför mycket. David U-J är bra med på straffen, men den är bra placerad vid Davids högra stolpe. 6 minuter senare gör FC Lunden 2-2 på hörna. I detta läget har lite av det initiativet tappats som Snipers hade till en början, men spelet fungerar fortfarande bra.

Tvåmålsskytten Andreas

Efter 25 minuters spel satsar en Lundenspelare tufft i en tackling bakiftån på Joakim L och det gula kortet är givet. Då samma spelare 8 minuter tidigare redan fått ett gult gort då han rev ner Tobias S efter att han brutit en kontring så fick han rött kort och blev utvisad. Drygt 60 minuters spel med en man mer innebar det.

Efter 39 minuter gör Andreas T sitt andra mål för dagen, snyggt på halvvolley i nättaket från straffområdeslinjen. Bollen passades perfekt snett innåt bakåt från Sebastian T från högersidan. Lite tidigare, i 30:e minuten hade även Andreas T en frispark från strax utanför straffområdet som gick strax över ribban.

Förutom målen för båda lagen i första halvleken skapades inte så många farliga chanser och ledningen med 3-2 kändes rättvis eller möjligtvis lite i underkant.

I andra halvleken kommer Snipers igång med spelet igen och flera bra bollar ut på Sebastian T på högerkanten ger dock inga farligare chanser. Efter 51 minuter får dock Lunden till ett långskott som innebär en kvittering till 3-3. Spelet tappas mer och mer, vilket delvis kan bero på en handfull skador som drabbat Snipers i andra halvleken. Peter S fick en skada på armen efter att ha tagit emot sig vid ett fall, David V stukade foten, Jocke B fick känningar från gammal skada och Jocke L en lårkaka. Framförallt så drabbades backlinjen och Stockholm Snipers IF blev där satta på en del prov resten av halvleken.

Efter 60 minters spel tappar David i målet en boll och trots flera man nära bollen lyckas den inte rensas undan och Lunden kan ta ledningen med 4-3. Där borde mer beslutsamhet visats. Röran fortsätter och efter 64 minuter får Tobias S en boll på handen i straffområdet och FC Lunden får sin andra straff i matchen. David U-J gör dock en snygg räddning och vi är kvar i matchen. Stärkta av räddningen får Snipers lite nya krafter och bara 2 minuter senare slår Ahmed en boll på högerkanten som Joakim B klackskarvar vidare till David V som gör sitt andra mål till kvittering 4-4.

Glädjen blir inte långvarig utan efter 70 minuter tippar David U-J ett långskott i stolpen och i efterspelet gör FC Lunden 5-4. Resten av matchen får Snipers inte till något vidare spel utan jagar lite förgäves. Lunden får ganska mycket ytor och kan både rulla bollen och kontra ganska fritt utan att skapa så många chanser. I 84:e minuten kommer dock spiken i kistan till 6-4 för Lunden. En motståndare kommer ganska fri nere från vänsterhörnet och får på ett fint skott ur dålig vinkel som sitter i bortre krysset.

Förlust med 4-6 i den här matchen kändes lite onödigt och snöpligt. Lite bättre skärpa och fokus och inte så mycket skador så borde Stockholm Snipers kunnat hålla undan och vinna den här matchen. FC Lunden slutade 7:a med 20 poäng i div 7 förra året, så man kan ju klart säga att laget höjt sig mycket från föregående säsong.

Nu väntar redan imorgon 2/5 tidig avresa 6.00 till Köpenhamn för 15 spelare och spel i Pan Cup mot internationellt motstånd och förhoppningsvis kan Snipers revanschera sig där och göra en bra turnering.