Han kallade sig bland annat för Smeden på nätet när han raggade män och dömdes till livstidsfängelse bland annat för mord på 43-årig homosexuell man i Solna och för mordförsök på ytterligare en homosexuell man på Södermalm. Båda männen har han träffat via en chatt där män som har sex med män träffas. Smeden tycker att domen är felaktig och yrkar på ett ansenligt kortare fängelsestraff. Han vill frias från åtalet för mord och försök till mord men medger stöld och grovt vållande till kroppsskada mot mannen på Södermalm.
Åklagaren menar att Mikael Kittilä ska ha utnyttjat homosexuella mäns läggning för att kunna råna dem. Och Stockholms tingsrätt konstaterar i sin dom att en försvårande omständighet var att offren förödmjukats på grund av deras sexuella läggning. Men Kittilä hävdar att han aldrig haft något sådant motiv trots att han säger kränkande saker mot homosexuella i polisförhören.

Mikael kräver också att hovrätten låter Socialstyrelsen yttra sig över den rättspsykiatriska undersökningen av honom som visade att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning.

Tidigare artiklar

Livstids fängelse för ”Smeden” ”Smeden” åtalas för mord, mordförsök och två rån Åtal väckt mot ”Smeden” ”Jag trodde aldrig han skulle anmäla” ”Smeden” utreds för flera mord i Skåne ”Smeden” bodde hos ett killpar 43-årig man hittad mördad i Solna Polisen söker fler utsatta, efter knivöverfall