Det är härligt att se att RFSL och RFSL ungdom har så bra koll på Folkpartiets politik, som de visar i debattartikeln förra veckan. Det verkar lovande! Det är tid att lugna ner sig.

Givetvis ändrar jag varken alliansens eller folkpartiets politik genom en artikel på qx. Att påverka ministrar och det egna partiet finns det andra kanaler för. Att ledningen för RFSL och RFSL Ungdom läser qx och kan folkpartiets politik utantill är positivt. Tack för försvaret, som jag borde ha skrivit själv. Ulrika Westerlund var informerad om att jag hanterat debattartikeln slarvigt och att en pudel var på väg. Att fela är mänskligt har jag hört. Jag ber om ursäkt för att qx:s läsare kan ha fått för sig att Folkpartiet inte längre står för det som jag själv skrivit i oändligt många debattartiklar och som ministrar i Sveriges regering både skriftligt och muntligt har lovat.

Det som gör mig deprimerad är att HBT-politiken används till ett slagträ mellan oss som står på samma sida. RFSL, RFSL ungdom, de politiska partierna i Sverige, utom Kristdemokrater och Sverigedemokrater, strävar mot samma mål. Det är tröttsamt att ständigt se socialdemokrater försöka misstänkliggöra andra politiker för annat. Det känns onödigt att ödsla kraft, resurser och engagemang på det, istället för att gå ihop och göra gemensam sak i det vi alla vill – att HBT -personer i Sverige, Europa och i resten av världen ska ha lika rättigheter. Mänskliga rättigheter.

För att det inte ska råda några tvivel;
– Jag anser att transpersoner inte ska diskrimineras eller utsättas för hatbrott. Självklart!
– Behöver man en diskrimineringsgrund utöver kön? Inte lika självklart.
Varför kan Sverige inte tolka ”kön” som andra länder, dvs. att om en transperson diskrimineras så beror det på könsuttryck eller att någon anser att man har ”fel kön” på pappret eller att det skulle vara fel att ha genomgått en könskorrigerande operation.
Om det är en bokstav i HBTQ som jag brinner mest för är det T. Transpersoner tvångssteriliseras och diskrimineras, misshandlas och mördas. För många är det en fråga om liv eller död. Så klart jag bryr mig, så klart jag inte ändrat Folkpartiets politik. Transpersoner ska inkluderas.

Tidigare debattartiklar:


Alliansen gömmer undan utredning

”Förvirras inte av Åkerblom och Norrgård”


Det är ingen som hycklar om transpersoner, Börje

”Allianspartier hycklar om diskriminering”