En dramatiserad video med informationen om att det som hänt är en ”mardröm” publiceras på nyhetskanalen Al Jazeeras YouTube-sida, med 11,1 miljoner prenumeranter. Svenska sociala myndigheter, berättar de, har fråntagit muslimska föräldrar en dotter för att placera i en familj med två pappor.

I kommentarerna tackar tittarna Al Jazeera för att de tar upp detta allvarliga problem och kallar på Allah för att straffa de skyldiga.

”Nyheten” är ett påhitt.

Ursprunget till den uppdiktade storyn kommer från den egyptiska influencern Mustafa Al-Sharqawi som via sina olika sociala medie-kanaler når kring 1 miljon följare.

Förutom Al Jazeera tar även turkiska TRTs arabiskspråkiga sajt, utan faktakoll, upp storyn. Den 12 november publicerar även den arabiskspråkiga svenska nyhetssajten Aktarr påhittet. Dagen efter publicering tar Aktarr dock ner nyheten och ber om ursäkt, såväl för att informationen var felaktig som att de inte vill bidra till hets mot HBTQ-personer ”vare sig i Sverige eller i andra länder”.

Men Al Jazeera tar inte ner nyheten. Korrigerar den inte ens. I kommentarerna på YouTube skriver några svenskar att uppgifterna är felaktiga. Men den stora nyhetskanalen bryr sig inte om att de sprider lögner. TRTs arabiskspråkiga sändningars facebook-sida kvar videoinslaget, den 16 november visad 2,9 miljoner gånger. 

Att en turkisk statlig nyhetskanal just nu gillar att sprida lögner om Sverige är ju inte helt förvånande. Att Al Jazeera, ett Qatar-baserat nyhetsbolag, vill göra detsamma via sina arabiskspråkiga nätverk och att en influencer som gjort sig känd för att hetsa troende muslimer i Sverige mot sociala myndigheter är inte heller förvånande.

De vill helt enkelt smutskasta den demokratiska västvärldens värderingar bland annat genom att spä på fördomar mot och perverterade fantasier om regnbågsfamiljer.

Skönt och modigt att pappa John, en av bloggarna bakom pappapappadotter, på QX fråga om uppmärksamheten och alla hoten som följde gjort dem rädda, svarade:

– Jag är mer arg och förbannad över att någon vill förstöra och sätta skräck i vår familj genom dessa lögner. Det är obehagligt.

Det Mustafa Al-Sharqawi, Al Jazeera och TRT ägnar sig åt ger en bild av hur lögner om HBTQ-personer okritiskt sprids och accepteras, framför allt när det spelar på den gamla myten om att barn behöver skyddas.

Men sådana lögner motiveras nya hatlagar mot homo-bisexuella och transpersoner i Ungern, i Ryssland, i Polen, i Uganda, I Ghana, i Trump-republikanskt styrda delar av USA. I alla de länder där ”värdekonservativa” krafter påstår sig vilja försvara ”familjen” och ”nationen”.

Det blir närmast parodiskt uppenbart hur det som framförts i denna spalt flera gånger om de politiska krafterna i Sverige; att Sverigedemokrater och islamister delar samma värderingar och formulerar samma typer av ”problemställningar”.

Strax innan Mustafa Al-Sharqawis lögner drog kommunpolitiker i Kalmar, Jonathan Sager (SD) igång sin upphetsade kampanj för att stoppa sagoläsning för barn på Kalmar Bibliotek.

Dragqueen Story Hour, med Lady Busty och Miss Shameless, går ut på det supersöta i att två dragqueens, iklädda sina vackra klänningar, läser sagor för barn.

För Sager, uppbackad av tidigare talmannen och partisekreteraren, nuvarande riksdagsman, partistyrelseledamot, av riksdagens majoritet utsedd till ordförande för svenska OSSE-delegationen, Björn Söder (SD), blir detta just supergulliga istället till ”motbjudande”, ”stötande”, ”utmanande” och inte ”lämpligt för 2-åringar”. 

Björn Söder, känd för sina återkommande utfall mot hbtq-samhället dundrar på Twitter, ”sluta utsätt barn för sådant här!”. Och när Jonas Gardell i Expressen försvarar sagoläsningen, går Söder i taket: ”Låt barn vara ifred från era sexuella böjelser”.

Söders och Al-Sharqawis sjuka fantasier blir till politik som leder till hat och hot.

Att SDs kulturpolitiske tillika hbtq-talesperson, Bo Broman i en kommentar till SvT som sin ”personliga åsikt” tycker att dragqueens sagoläsning för barn är ”okontroversiellt”, är positivt men minst sagt svagt med tanke på att kampanjen som hans parti bedrivit fick Olofströms bibliotek att göra sagoläsningen digital på grund av hot och att Malmö stadsbiblioteks chef blev dödshotad.

Hoten mot papporna och deras döttrar liksom mot de två drag-artisterna kommer inte från tomma intet. Det är islamister respektive Sverigedemokrater som aktivt och grundat i samma ”värderingar” underblåser hatet.

När Sverigedemokraterna säger att det stora hotet mot HBTQ-samhället kommer från islamismen slår de medvetet blå dunster i våra ögon: Verkligheten är att Sverigedemokraterna och islamister delar samma snäva och farliga idéer om ”familj”, ”kön” och ”nation”.