ESC-special: Superfavoriterna vidare, och en Moskvarapport!

Favoriterna höll, inga skrällar och programledarna var om möjligt ännu sämre än i tisdags. Men de svenska kommentatorerna var kanon, tycker QX Ronny Larsson. Dessutom bjuder vår utsände, Anders Ringqvist, på ytterligare en rapport från Eurovisionbubblan i Moskva.

ESC 2009: En rapport från ett ganska o-homo Moskva

QX Anders Ringqvist är på plats i schlagerstaden Moskva. Här berättar han om Eurovisionbubblan, de lättklädda dansarna på schlagerfesterna och var gayfansen egentligen håller hus.

Moskva redo för het semifinal

Efter en dryg veckas repeterande har det äntligen blivit dags för tävling i Moskva. I den första semifinalen tävlar förutom Sverige 17 länder om tittarnas röster. 10 bidrag ska sållas ut till lördagens final. QX Anders Ringqvist är på plats i Moskva och tippar kvällens utgång.

Eurovisionartister besöker svensk gayklubb på onsdag!

Nu på onsdag blir det stor Eurovisionfest på gayklubben Xplore på Trädgårn i Stockholm. Det nya gaystället gästas av ESC-artisterna från Storbritannien, Spanien, Ukraina, och storfavoriterna Azerbaijan.

Globenpubliken: ”Alcazar vinner!”

Globenpubliken har talat och deras vinnare heter Alcazar! Trion håvade in allra flest röster då genrepspubliken fick uppge vilken låt/artist de hade som favorit efter att ha sett genrepet under fredagskvällen.

Måns och massor med gays på Alcazars releasefest

Igår firade Andreas, Tess och Lina sin nya skiva med en kändistät fest i Stockholm. En stor del av Sveriges schlagergrädda var på plats för att se trion inta scenen med ett gäng hits.

QX Play: Lili & Susies favoritlåt, BWO:s peruker & af Ugglas schlagerlycka

QX schlagerduo träffar Lili & Susie, BWO och Caroline af Ugglas inför Andra Chansen. Dessutom tippar vi kvällens tävling…

Efterfest i Malmö

Efter kvällens schlagerskrällar samlades alla artisterna från deltävlingen i Malmö på hotell S:t Jörgen i centrala Malmö för efterfest. Och det blev en sen historia….

Publikundersökningschock: Starpilots storfavoriter!

Oj, vilken överraskning. Starpilots vann överlägset publikundersökningen i Malmö före favoriter som Sarah Dawn Finer, Agnes och Sahlene & Haukaas. Är det en skräll vi anar i Melodifestivalens fjärde deltävling?

QX Play: BWO:s sexliv & EMD:s barnprogramsrädsla

QX schlagerduo är i Leksand och har träffat BWO, EMD, Molly, Velvet och Sofia. Dessutom tror dom sig veta hur det går i denna tredje delfinal.

F*n, vilken schlagerkväll!

Fan tror vi var ett tre bokstäver kort ord som dansade över mången gayläpp i afton. Fan för att Lili & Susie tvingades duellera mot Måns. Fan för att Cookies´N`Beans bara blev femma, och fan vad rolig Petra Mede är. QX Schlagerduo Ronny & Ken sammanfattar en nervig Melodifestivalskväll.

Skellefteå tippar Lili & Susie & Måns

Precis som vanligt har vi genomfört en undersökning efter genrepet av delfinalen och efter att ha tillfrågat 1393 personer i Skellefteå så kan det bli så att Lili & Susie går till Globen med Måns Z.

Halleluja, Alcazar! Vilken kväll!

Men ärligt! Vilken fantastisk kväll! Vilket resultat!
Äntligen lyssnar folk på de bra LÅTARNA och röstar dessutom vidare dessa. Två bra låtar gick vidare till Globen och nu kommer det att bli hur kul som helst kommande fem veckor.

QX Schlagersnack inför kvällens deltävling

QX schlagerreportrar Ronny och Ken snackar Alcazars superdisco, Shirleys Globenchanser och Scotts tråklåt. Dessutom har de träffat artisterna…

Artisttät skaldjurfest i schlagriga Göteborg

Under torsdagskvällen bjöd Göteborgs stad in den första delfinalens deltagare på sedvanlig skaldjurfest. QX var givetvis på plats.

Fyra Qruisermedlemmar storfavoriter i danska melodifestivalen

I kväll är det dags för den danska schlagerfinalen där bidraget ”Someday” tävlar. Låten är skriven av Jonas Gladnikoff, Daniel Nilsson och Henrik Szabo från Sverige, tillsammans med danska Christina Schilling, och framförs av islandsfödda sångerskan Hera Björk. Den tippas av många som vinnare…

Schlagerfavoriterna om sina bidrag

I går presenterades åtta av artisterna till Melodifestivalen 2009. QX har träffat fyra av de artister som ni mest ser fram emot att se i nästa års Melodifestival: Alcazar, Sarah Dawn Finer, BWO och Måns Zelmerlöw.

Waldo's People vann den finska uttagningen till ESC och får möta bland annat Sverige i semifinalen i Moskva den 12:e maj.

Christer Björkman om jokrarna, det diskade bidraget och schlagerstäderna

Idag presenterade Christer Björkman åtta av de artister som tävlar i Melodifestivalen nästa år. QX tog ett snack med honom om sakerna vi undrar över just nu…

Waldo's People vann den finska uttagningen till ESC och får möta bland annat Sverige i semifinalen i Moskva den 12:e maj.

28 låtar klara för Melodifestivalen 2009! Och vi vet mer…

Klockan 16.30 under tisdagseftermiddagen samlades pressen för att höra vad den hemliga SVT-juryn beslutat sig för att ta med för några låtar. QX schlagerman Ronny Larsson har såklart gjort allt han kan för att rota fram allt som som går att finna om årets första schlagerskörd. De här 28 låtarna är hittills uttagna: