Den 8 till 10 april samlas tusentals flator från hela Europa till två dagars fest vid Östersjöns strand inte långt från Rødby och färjelägret Puttgarden på tyska sidan.
L-Beach har sedan starten förra året blivit en braksuccé och för tyska flator är den redan en klassiker. Över 4000 kvinnor från främst Tyskland, men även från resten av Europa samlas för party, umgänge och flirt. Har man riktigt tur med vårvädret så kanske de hurtigaste till och med kan ta ett dopp!
I år hoppas L-Beach-gänget att svenska tjejer skall få upp ögonen för en årlig fest som bara ligger ”ett stenkast” från vår södra kust.
Så här säljer man in festivalen: Gäster från 13 länder, 4200 kvinnor på plats, 16 internationella DJ-sets med 20 DJanes på fyra dansgolv, 150 volontärer och så inte minst att L-Beach 2011 sålde slut redan 8 månader innan eventet.
Men ett antal platser har skrapats fram för att just få QX läsare att hitta till Weissenhäuser Strand.
Live Acts betyder i år bland annat Betty (L-Word), The Cliks från Kanada, The Hungry Hearts från Norge, Laura Steel och Heather Peace från Storbritannien och tyska flatstjärnor som Caró, Katharina Franck och More Than Les.
På Dj-fronten är såklart vår svenska storstjärna och underbara klubbarrangör Katja Gustafsson med. Jennifer Cradini från Frankrike är på plats liksom Tami Bibring från Israel och tyska Hildegard.
Känner du inte igen artister och DJs så är det kanske inte hela världen! L-Beach handlar om umgänge medandra kvinnor och på festivalområdet blir det aktiviteter, poetry slams och såklart möjlighet till seminarier och diskussioner för de som önskar.
Går du in på festivalsajten så är som sagt allt uppbokat! Men klicka in dig via QX/Qruiser-annonserna så finns möjlighet att boka 2, 3 och fyrarumslägenheter liksom bungalows på området där festivalen hålls. Dessutom till rabatterat pris.
Men se till att inte vela länge utan boka upp nu! Du är då med på den resa som kommer att leda till Europas och snart troligen världens största flatfest!


Weissenhäuser Strands festivalområde
Weissenhäuser Strands festivalområde